Doi baieti si o fata: Gino, Maxx si Elena. Timisoreni. Ei sint DJ, muzicieni si orchestratori, ea - solista si studenta la Conservator. Pe scurt - DJ Project. Adica: sute de mii de fani, concerte la greu, muzica ce-ti electrocuteaza sufletul si un succes care nu le-a impovarat umerii tineri.

Muzica, frate! Cind le-am solicitat interviul, erau la Sibiu. La filmari pentru cel mai recent clip, viitor hit. "Esti tot ce am" abia a fost difuzat pe MTV. "Difera de tot ce exista pe piata si de toate celelalte ale noastre. Nu cuprinde niciun fel de sugestie carnala si indeamna la meditatie: dragostea nepaminteana si teama de a-ti pierde credinta.

Am filmat intr-o catedrala luterana din Sibiu, construita in secolul al XIII-lea". Acolo exista o orga veche de citeva secole, la care il revedem intr-o secventa, pe Gino, cintind. "O alta scena se petrece intr-un turn inalt de 80 de metri. Am urcat niste scari de lemn, inguste, dispuse in spirala, intr-un spatiu care iti inducea si claustrofobie si rau de inaltime. Experienta extrema, si pentru noi si pentru ceilalti douazeci de membri ai echipei! Era un frig sub zero grade", spune Gino. Ca element de noutate tehnica - pentru prima data s-a folosit un sistem de iluminare aerian, intr-un balon cu heliu, ridicat la 8-10 metri inaltime. In biserica!

Before I sleep - 40 de saptamini in top

"Esti tot ce am" a urcat pe locul 15 in RT100, fara videoclip. "Asteptam, dupa aparitia lui, sa intre pe primul", spune Maxx. Succesele anterioare ii indreptatesc sa afirme asa ceva: "Soapte" a fost pe locul I. "Inca o noapte" - de doua ori pe primul loc. La fel si "Privirea ta". "Lumea ta" e cea mai longeviva melodie, dupa 40 de saptamini in top. Cum explica performanta de a scoate hit dupa hit? "Lucram intre 12 si 14 variante la o piesa". Am mai putea adauga: cel mai modern sound; cea mai interesanta voce - a Elenei: printre cele mai emotionante versuri - comunica stari sufletesti chiar daca nu sint "cintate"; negative pline de sunet, armonii elaborate.

Succesul DJ Project s-a "exportat" si pe alte piete muzicale - "Tot ce vrei" - megasucces in Germania, "Lumea ta", aparuta sub licenta Ministry of Sound (cea mai importanta Casa de Eurodance din Germania) a tinut topurile. Foarte difuzata a fost si in Italia, unde a avut un remix, sau in Tarile Nordice si Statele Unite. Varianta in engleza la "Privirea ta" - "Before I Sleep" este in playlist-ul Radio One, cel mai important post de radio din lume. Universal Music (cu care au un contract pe trei ani) a vindut acest single-ul in 16 tari. Fenomenul DJ Project poate fi comparat doar cu O-Zone, trupa de moldoveni care a zgiltiit "bursa" muzicala mondiala acum trei ani.

Adoratia fanilor poate fi un virus letal

"La un asemenea succes, pericolul este adoratia fanilor, un virus aproape letal. Iti trebuie un sistem imunitar foarte puternic ca sa nu te contaminezi de supraomul din declaratiile fanilor. Cind ti se intimpla asa ceva, treci de la statutul de pamintean la cel de legenda si risti sa esuezi intr-o lume in care nimic nu mai este normal, in care lucrurile isi pierd proportiile. Crezi ca poti orice si ti se permite orice. Dar sfirsesti prin a te supara pe toti si a dezamagi pe toata lumea", avertizeaza Emil Burloi, managerul DJ Project si al altor trupe de mare succes, in urma cu citiva ani, Animal X si 3 Sud Est. El este cel care are grija sa-i aduca pe cei trei cu picioarele pe pamint.

"Au fost situatii cind a trebuit sa plecam cu jandarmii. La un concert sustinut la Braila - au fost 50.000 de oameni - ne-au inconjurat microbuzul. De la Sinaia am plecat cu Politia". Baietii - Gino in mod deosebit - isi petrec tot timpul, in microbuz, stind pe messenger cu fanii. "3-4 ore pe zi, numai asta face. In baza display-ului are deschise o avalansa de ferestre", aflam de la Elena. Cind nu cinta, baietii mixeaza in cluburi si se ocupa de prima scoala de DJ, VJ si MC pe care au deschis-o in Timisoara. "Noi am legalizat meseria de DJ in Romania si am introdus-o in nomenclatorul meseriilor", afirma Maxx.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.