Noaptea dintre ani este ocazia cea mai prielnica pentru toti artistii de a-si ingrasa conturile, pretinzand onorarii de doua sau chiar trei ori mai mari decat cele practicate in mod obisnuit. Tarifele sunt negociate in functie de spatiul in care se desfasoara spectacolele (interior sau in aer liber), la care se percepe si o supra-taxa de provincie.

Ca si in alti ani, suprematia in clasamentul celor mai bine platiti cantareti este detinuta in 2006 tot de Stefan Banica Jr.

Casatoria cu Zana Surprizelor si emisiunea "Dansez pentru tine" de la Pro TV i-au fost favorabile cantaretului Stefan Banica Jr., care si-a crescut usor tarifele fata de anul trecut. Pentru noaptea de Revelion 2006-2007, acesta se "vinde" cu aproape 1.000 de euro mai mult decat in 2005.

si trupa Holograf. Pentru unrecital in noaptea de Revelion, sotul Andreei Marin va percepe suma de 10.000 de euro, in timp ce Dan Bittman si compania vor incasa un cec de 11.000 de euro pe spectacol. Tarifele exorbitante sunt justificate de artisti prin notorietate, faptul ca sustin concerte live, lucru care presupune instalatii de sunet, precum si de numarul mare de membri din trupa. Lui Banica Jr. si Holograf li se alatura imediat, e drept ceva mai modest la pret, Directia 5 si Pepe (intre 5.000-4.000 euro).

O alta cantareata care nu se dezminte este si Andreea Banica alias Blondy.

Vedeta este campioana harniciei si la acest Revelion, acceptand sa sustina nu mai putin de 9 spectacole. La un tarif de 2.500 de euro pe concert, vedeta isi va adauga in cont in prima zi a anului viitor o suma trecuta bine

Anda Adam si-a asigurat 12.500 de euro

de 20.000 de euro. O surpriza o reprezinta trupa A.S.I.A., care, desi anul acesta a disparut practic de pe firmament, revine de Revelion, la tariful de 3.500 de euro pe recital.
Onorariile care in timpul anului incep de la 700 E si nu depasesc 1.500, de Revelion se dubleaza sau chiar tripleaza, ajungand la 2.500, suma pe care organizatorii de spectacol o aud cel mai frecvent. In categoria celor care s-au oprit la un astfel de tarif se inscriu, Anda Adam care si-a asigurat 12.500 E numai in noaptea dintre ani, semnand patru contracte in Bucuresti si unul in provincie, Julia care o egaleaza cu trei spectacole in provincie si doua in Capitala si trupa Amadeus care s-a ales cu trei cantari. In mod normal, Anda cere 1.000 euro, Julia 700 euro, iar Amadeus 1.500 euro.

Modeste pana la Dumnezeu

Dintre trupele comerciale, cea mai costisitoare este A.S.I.A. Desi percep un onorariu de 3.500 E, fetele nu duc lipsa de contracte. In momentul de fata au patru semnate insa lista ramane deschisa. La polul opus se afla Andreea Balan si Claudia. Prima mentionata s-a multumit sa ceara 1.500 E primind astfel opt oferte dintre care nu poate alege decat patru din cauza distantei. Cea de-a doua, debutanta in cariera solo si-a pus pret de incepatoare - 1.000 E in sala si 1.200 afara. Pana acum are 8 cantari, toate in Bacau.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.