Dupa selectarea celor 12 melodii care vor intra in competitie pentru a reprezenta Romania la concursul Eurovision din acest an, numele Loredanei este pe buzele tuturor. De la oameni din industria muzicala si pana la oameni de televiziune, majoritatea o si vad pe cantareata pe scena de la Kiev, unde se va desfasura competitia europeana. Daca se va dovedi a fi adevarat, Romania va fi din nou o aparitie scenica aparte, data fiind diferenta de varsta dintre participantii trimisi, de obicei, de alte tari si reprezentanta noastra.

Loredana va implini, in 2005, 33 de ani. Anul trecut, chiar daca s-a incercat ca Sanda Ladosi sa aiba o prezenta scenica cat mai sexy si mai tinereasca, totusi nu s-a reusit nimic. La fel s-a intamplat si in 2003, cu Nicola, cand, in ciuda melodiei energice, nici ea nu a reusit o performanta extraordinara. Nici varianta duetului Monica Anghel si Marcel Pavel nu a reusit sa convinga pe nimeni, desi ambii au voci deosebite.

Romania, fara pustoaice!

De fiecare data, in cadrul concursului, au fost preferati concurentii tineri, plini de energie, ceea ce nu ii lipseste nici Loredanei, insa, nu mai este o pustoaica. Deja celelalte tari participante stiu de la ce sa se astepte cand vine vorba de Romania: o prezenta agreabila, cu voce buna, insa, nu in ton cu ceilalti concurenti. Din start am putea avea un ' handicap ', asta doar daca modul de a gandi al europenilor nu a stagnat de anul trecut si pana acum, ceea ce cu siguranta nu s-a intamplat.

Si totusi, melodia Loredanei, ' Le Le >>, compusa impreuna cu Mihai Ogasanu, ar putea sa prinda la public, daca ne gandim la ritmul piesei si la succesul pe care l-a inregistrat O-Zone anul trecut in toata Europa. Ce se afla in spatele culiselor si de ce se tot vehiculeaza numele Loredanei ca posibila castigatoare a finalei din 5 martie, cand un juriu format din specialisti impreuna cu publicul telespectator vor alege reprezentantul Romaniei in concursul cantecului european, nu se poate spune cu siguranta.

Vom vedea daca peste o saptamana si un pic Loredana va lua calea Kievului sau daca va fi aleasa o alta ' varianta >>. Romania va intra in semifinala din capitala Ucrainei pe data de 19 mai si, daca se califica, va merge mai departe in finala concursului Eurovision din 21 mai.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.