Joi seara, la Roma, a avut loc cea de-a 11-a editie a "MTV European Awards". Multe staruri, emotie si toalete stralucitoare la evenimentul muzical, transmis in direct atat de la hipodromul roman Tor di Valle, cat si de pe o scena uriasa montata in fata Colosseumului.

Dupa ce au cucerit Europa in acest an, e adevarat cu o piesa mai veche, "Dragostea din tei", baietii de la "O-Zone", nominalizati la premii cu melodia "De ce plang chitarele", au pierdut, inexplicabil, trofeul la categoria "Best Romanian Act", fiind intrecuti de rapp-erii Ombladon si Raku, cu a lor piesa "Egali din nastere". Acest lucru surprinde pe toata lumea, mai ales ca "O-zone", fie ca place sau nu, a stat pe primele locuri ale top-urilor de pe Batranul Continent saptamani intregi, facand sa se vorbeasca despre Romania si in lumea muzicala. Dar asta e, ca la noi la nimeni... Cu toate acestea, sa recunoastem ca si piesa "Egali din nastere" este foarte buna, iar faptul ca artistii hip-hop si-au adjudecat aproape toate premiile in acest an demonstreaza ca acest curent muzical este pe placul generatiei de azi.


«Outkast», marii castigatori

Si in acest an, americanii au dominat premiile europene MTV, trupa "Outkast" fiind marea revelatie la aceasta editie, castigand nu mai putin de trei trofee: cel mai bun grup, cel mai bun videoclip si cel mai bun cantec, cu melodia "Hey Ya!".