A patra editie a Festivalului International de Film "Transilvania" se anunta de anvergura, avand in vedere numarul de proiectii, evenimente si invitati asteptati la Cluj-Napoca, in perioada 27 mai - 5 iunie.

Organizatorul - Asociatia pentru Promovarea Filmului Romanesc - a anuntat ca multe filme vor fi prezentate in premiera in Romania: pelicula coreeana "Old boy" (Marele Premiu al Juriului la Cannes anul trecut), "5x2" a lui Francois Ozon, castigatorul premiului pentru cea mai buna actrita (Valeria Bruni-Tedeschi) la Venetia si Berlin, "Looking for Fidel" (un portret al dictatorului cubanez) si celebrul "The Machinist", pentru care actorul din rolul principal, Christian Bale, a slabit 30 de kilograme. De asemenea, publicul va viziona in premiera "Moartea Domnului Lazarescu", in regia lui Cristi Puiu. O seara speciala va fi dedicata senzatiei festivalului de la Berlin, "Lost and Found" - 6 scurtmetraje, printre care se numara si "Curcanii nu zboara", al lui Cristian Mungiu. La sectiunea "Muzica in documentare", vor fi proiectate pelicule cum ar fi "Metallica - Some Kind of Monster" sau "ABBA - The Movie".

Iar in ce priveste retrospectivele, acestea vor fi dedicate regizorilor Roy Andersson, Alejandro Amenabar si Hayo Miyazaki, precum si actorului Pierre Richard.


Despre autor:

Adevarul

Sursa: Adevarul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.