Debutul lui Daniel Craig in noua serie Bond reprezinta, de fapt, povestea debutului ca agent 007 al celebrului personaj creat in 1953 de Ian Fleming. Aflat la inceputurile carierei sale, James Bond este un baiat hiperactiv caci, spune Craig, "daca nu te invinetesti cind il joci pe Bond, inseamna ca nu il interpretezi cum trebuie!"

Cinefilul roman se va amuza si mai bine, descoperind asemanarea frapanta a lui 007 cu Gheorghe, Andrei Gheorghe. Exact ca echivalentul sau roman, Bond face ochii mici cind il calci pe nervi, si odata il vezi cum niveleaza peisajul cu masina lui tare, doborind toate "protuberantele" care-i ies in cale: case, garduri, masini, stilpi...

Inca de la inceputul filmului il vedem reglind ceva conturi cu niste cetateni de culoare pe care ii fugareste pe bratele unor macarale, la o inaltime datatoare de vertijuri. Respectivii indivizi sint niste teroristi care vor sa arunce in aer cel mai mare avion american, fix in momentul festiv al lansarii. Dar Bond gaseste celularul fugaritului negru, scotoceste prin el ca o nevasta geloasa si intra pe firul actiunii, zadarnicind planul infractorilor.

Uite asa obtine el cei doi de 00, cuveniti celor mai gloriosi agenti secreti. Prima misiune pe care o primeste de la sefa lui, M 16 (Judy Dench) este sa-l scoata din joc pe Le Chiffre (actorul olandez Mads Mikkelsen, foarte interesant!), un bancher international care spala bani pentru organizatiile teroriste.

Pentru a-l opri si a distruge reteaua terorista, James Gheorghe trebuie sa-l bata pe Le Chiffre la o partida de pocher cu miza uriasa, jucata la Casino Royale. Potul cu care intra in joc Bond reprezinta, de fapt, banii statului, pe care ii primeste de la o gratioasa functionara de la Trezorerie, Vesper Lynd (Eva Green, una dintre gemenele actritei Marlene Jobert) care are si misiunea de a supraveghea mersul lucrurilor. Pasionatii pocherului vor avea de savurat citeva partide absolut captivante. Amatorii de senzatii tari se vor simti minunat admirind batai pe viata si pe moarte, urmariri, explozii, otraviri, impuscaturi, suspans, amor, intorsaturi neasteptate si pe James Bond in pielea goala. Pe scurt, un film cu actori foarte buni, la care nu te plictisesti, chiar daca dureaza aproape doua ore si jumatate!


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.