Textul meu din „Cotidianul“ de marti, Miss&Mister Handi, a reusit sa-mi ridice-n cap toata Romania, minus citiva oameni care au inteles din prima, si inca foarte bine, care era intentia lui. Intre timp, in urma explicatiilor mele, o parte dintre cei grabiti sa se indigneze inainte de a intelege (inclusiv asociatii care sprijina persoanele cu dizabilitati) si-au cerut scuze pentru interpretarea pripita.
Pentru aceia dintre dumneavoastra care inca nu sint lamuriti, mai explic o data aici: Textul cu pricina nu si-a dorit nici o secunda sa loveasca in persoanele cu dizabilitati din Romania, ci, dimpotriva, in aceia care exploateaza mediatic suferinta lor, intr-un scop comercial. Formatul tv delirant pe care-l propuneam acolo (un scandalos concurs de frumusete) voia sa amendeze, intr-un mod socant, nesimtirea, cruzimea si cinismul cu care televiziunile noastre se folosesc de suferinta umana pentru a face bani. Am vazut, de zeci de ori, la televizor, copii muribunzi care erau intrebati: "De ce plingi? Ai vrea sa mai traiesti, nu-i asa?" si pe parintii lor desfigurati de suferinta rugati sa explice cum se simt privindu-si neputinciosi copilul cum moare.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.