Oliver Stone, regizorul filmului "Alexander", a fost criticat intens in ultima vreme din cauza prezentarii personajului central al filmului, regele Alexandru cel Mare, ca fiind bisexual, informeaza site-ul Ananova.

In filmul lui Stone, regele Macedoniei, interpretat de Colin Farrell, vorbeste foarte blind, are o tunsoare de baietandru, poarta o toga mini si saruta pe gura doi barbati - un soldat macedonean si un persan.

In ciuda unei scene de sex alaturi de sotia sa, Roxane, intrepretata de Rosario Dawson, Alexandru pare ca nutreste cele mai adinci sentimente pentru colegul sau de arme, Hephaistion (Jared Leto).


"Alexander a trait intr-o perioada mult mai onesta", isi apara Stone filmul, intr-un interviu acordat revistei Playboy. "Ii urmarim bisexualitatea. Ar putea sa-i jigneasca pe unii oameni, insa sexualitatea din acele vremuri era cu totul altceva. Apartine moralei pre-crestine. Baietii traiau cu baietii atunci cind isi doreau asta", continua regizorul.

Stone a spus ca nu a avut nici un interes sa prezinte scene de sex intre homosexuali. "Nu ai nevoie sa auzi decit de cinci cuvinte: «Ramii cu mine in seara asta, Hephaistion!» si vei intelege. Daca nu intelegi, e problema ta", a mai spus Oliver Stone.

Filmul va fi lansat in Marea Britanie pe 7 ianuarie 2005. (MEDIAFAX)