Moda, in zilele noastre, a depasit cu mult traditionalele colectii realizate din materiale clasice. La Paris, a fost prezentata, in cadrul celui de-al 12-lea Salon al Ciocolatei, o colectie in care hainele au fost realizate exclusiv din ciocolata.

Cu siguranta, nimeni nu ar zice "nu" daca ar avea posibilitatea sa poarte un obiect vestimentar realizat din acest dulce "material". Probabil ca cel mai greu ar fi sa reziste tentatiei de a nu gusta macar putin din bluza sau rochia pe care ar purta-o. Peste 130 de producatori de ciocolata s-au reunit cu ocazia celui de-al 12-lea Salon al Ciocolatei, care s-a desfasurat sub egida "Cele patru anotimpuri" in perioada 28 octombrie - 1 noiembrie.

La eveniment au participat producatori de ciocolata de marca, atat din Franta, cat si din Germania, Belgia, Italia, Elvetia, Canada, Japonia, Rusia, Siria, precum si producatori de cacao din Madagascar, Coasta de Fildes, Bolivia, Venezuela si Cuba. Ca in fiecare an, unul dintre momentele cele mai asteptate ale salonului a fost prezentarea de rochii realizate din ciocolata. Acestea au purtat semnatura unor creatori de moda de renume, precum Jérôme Lhuillier, Régina Rubens, Agatha Ruiz de la Prada si altii. Un tricou realizat din ciocolata va fi vandut la licitatie in favoarea organizatiei "La Voix de l'Enfant" ("Vocea Copilului"), care sarbatoreste in acest an 25 de ani de existenta.