Piesa "Cat de frumoasa esti asta-seara", interpretata de Mihai Traistariu, a castigat Festivalul Cantecului de Dragoste, o editie in care juriul a acuzat calitatea slaba a pieselor inscrise in concurs.

Cea de a VIII-a editie a Festivalului Cantecului de Dragoste incheiata sambata seara nu a fost lipsita de tensiuni. Membrii juriului au criticat calitatea excesiv de slaba a textelor pieselor, dar si prezenta in concurs a unor trupe precum Pops.
Piesa care a intrunit totusi sufragiile juriului de specialitate - format din Anton Suteu (presedinte), Titus Andrei, Cornel Fugaru, Lucian Avramescu, Ovidiu Komornyk, Stefan Marascu, Ioan Onisei si Cristian Ratscher - a fost "Cat de frumoasa esti asta-seara", compusa de Andrei Tudor (muzica) si Andreea Andrei (text), si interpretata de Mihai Traistariu.
Trioul castigator si-a adjudecat astfel premiul de 1.000 de euro, trofeul festivalului si premiul presei. Mihai a reusit sa confirme astfel previziunile pozitive asupra carierei sale solo facute dupa ce interpretul s-a numarat printre castigatorii editiei de anul trecut a Festivalului Mamaia.

Andrei Tudor s-a aratat foarte transant in ceea ce priveste concurenta: "Am avut incredere in Mihai Traistariu, de aceea am colaborat cu el si vom merge impreuna la Eurovision. Asta daca vom trece de preselectie cu melodia cantata de Mihai in duet cu Nico. Nu am nici un comentariu legat de prestatia celorlalti concurenti, chiar nu ma mai intereseaza in momentul de fata, important e ca noi am luat premiul cel mare".

Fara premii de debut si performante speciale

Dintre cele 15 piese intrate in concurs (printre interpreti numarandu-se Delia, Acoustic Park, Alexandra Ungureanu, Pops, Nico, Vank, Marcel Pavel si Parlament), juriul a mai acordat un premiu special melodiei "Stai, nu pleca" - Academica, despre care liderul trupei, Mircea Romcescu, a declarat ca este "aproape in prima auditie". Premiul de popularitate (acordat in urma voturilor publicului) a revenit unei debutante: Sophia, careia Andrei Kerestely i-a incredintat piesa "Intrebari". TVR 2 l-a mai premiat pe Razvan Stefaniu pentru piesa "Oare?", incredintata lui Marcel Pavel, iar Radiodifuziunea Romana si-a exprimat optiunea pentru piesa "Doar o clipa", interpretata de Andra si compusa de Adrian Cristescu. Nu s-au acordat Premiul pentru debut si alte Premii speciale pentru performante deosebite.

In program a fost inclusa si o parada a rochiilor de mireasa a creatorilor de moda Catalin Botezatu, Zina Dumitrescu, Wilhelmina Arz, Ingrid Vlasov, Ana Zdravcu, Zenaida Madac, Niky Ros, Agnes Toma, Elena Laslan, Liza Panait, Liliana Turoiu Udrea, Romanitza si Rita Muresan. Gala, prezentata de Marina Almasan Socaciu si Horia Moculescu, s-a incheiat cu recitalul trupei britanice a anilor '70 Middle of the Road.

Textele proaste, piese inregistrate

A VIII-a editie a festivalului, care s-a desfasurat la Centrul Cultural al Ministerului Administratiei si Internelor, nu a fost lipsita de scandaluri. Poetul Lucian Avramescu, unul dintre membrii juriului, a refuzat sa acorde Premiul pentru cel mai bun text de dragoste pe motiv ca acestea sunt "proaste":
"Traim o tragedie. Textele care se canta acum sunt proaste. Muzica este intr-o competitie capitalista, dar in privinta textelor acestea sunt realizate de creatori colectivi si nu spun nimic. Cum credeti ca ar fi putut realiza Pops o piesa cu armonie? Nu e adevarat ca romanul s-a nascut poet. Poetul s-a nascut poet",
a declarat Avramescu.

Cornel Fugaru a fost intru totul de acord cu Avramescu, subliniind: "Artistii de azi ar trebui mai intai sa termine scoala generala, pentru a scrie niste versuri cu logica. In mare, a fost un festival bunut, totusi parerea mea e ca trebuia ca melodiile sa fie interpretate live si nu sa fie inregistrate, pentru ca atunci se vedea cine e prelucrat pe calculator si cine nu. Cat despre prestatia lui Mihai Traistariu, nu pot sa afirm ca m-a dat pe spate. In general, nu ma omor dupa stilul lui de interpretare pentru ca e prea demonstrativ, nu ma misca, si se observa ca nici el nu-i simte melodia.

E pacat deoarece piesa compusa de Andrei Tudor a fost facuta profesional si a reusit sa surprinda esenta festivalului, care a fost de cantec nu de interpretare. Oricum, in calitate de compozitor si de membru al juriului nu as putea sa le fac observatii sau sa le dau sfaturi participantilor pentru ca nu m-ar asculta. La noi, in Romania, toti au o parere foarte buna despre ei. Dintre concurenti, mi-a mai atras atentia trupa Academica, Mihaescu si Alexandra Ungureanu cu piesa lui Adrian Romcescu".


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.