Actorul american George Clooney a fost numit "ambasadorul barbatilor" din lumea intreaga, in urma unui sondaj realizat de site-ul Internet AskMen.com, el situindu-se pe primul loc in topul "celor 49 cei mai reprezentativi barbati din lume". Cistigator al unui premiu Oscar pentru rolul din "Syriana", frumosul Clooney a fost denumit totodata "barbatul barbatilor" si "regele elegantei".

Starul hollywoodian este lider in acest clasament pentru ca este considerat un barbat adevarat, face sport, este un cuceritor, un prieten de nadejde si nu tine cont de regulile si stilul de viata de la Hollywood. In plus, are o avere considerabila si o cariera de succes. Clooney este urmat de regele muzicii rap Jay-Z, iubitul lui Beyoncé, apreciat pentru activitatea sa de sustinere a cintaretilor hip hop.

Locul trei este detinut de Sir Richard Branson, un multimilionar de origine britanica ce conduce mai multe societati de telecomunicatii si transporturi. Pe locul patru se afla ciclistul Lance Armstrong, urmat de designerul Tom Ford, director al celebrei firme pariziene Yves Saint Laurent. Detinator al locului sase este Jerry Bruckheimer, producatorul (printre altele) al filmului Top Gun si al serialului Beverly Hills.

Fanii actorului Johnny Depp au de ce sa fie dezamagiti: el s-a situat pe pozitia a saptea a clasamentului. David Beckham se afla pe locul opt, urmat la o mica diferenta de voturi de Jorge Perez, unul dintre cei mai influenti hispa-nici din Statele Unite, proprietar al unei imense societati de afaceri imobiliare. In fine, locul zece i-a revenit fostului presedinte american Bill Clinton. In interesantul top mai pot fi gasiti jucatorul de golf Tiger Woods (locul 13), Bono, solistul trupei irlandeze U2 (locul 27) si regizorul Martin Scorsese (locul 46).

Asadar, clasamentul primilor zece barbati ai lumii arata astfel:
1) George Clooney
2) Jay-Z
3) Sir Richard Branson
4) Lance Armstrong
5) Tom Ford
6) Jerry Bruckheimer
7) Johnny Depp
8) David Beckham
9) Jorge Perez
10) Bill Clinton