Regizorul Dinu Cocea, cunoscut in lumea filmului roma nesc datorita palmaresului sau impresionant de filme istorice, precum: "Haiducii", "Haiducii lu’ 7 cai", sau "Zestrea domnitei Ralu", l-a concediat in timpul filmarilor pe maestrul Nicolaescu, care isi demonstrase virilitatea, mai mult decat era cazul intr-o scena erotica.

Sergiu Nicolaescu era la inceput de cariera, fara experienta, si nu stia cum e in fata camerelor de filmat, sub privirile atator persoane. "M-a aruncat intr-un pat si m-a pus sa ma frec cu o domnisoara pe care n-o mai vazusem pana atunci. Si am tot repetat, pana cand inevitabilul s-a produs. Eram si eu tanar, cat sa rezist?", isi aminteste maestrul Nicolaescu. "Un actor trebuie sa se stapaneasca, sa reziste, nu are voie sa aiba erectii, mai ales cand da probe pentru un rol principal", a replicat maestrul Cocea.

Potrivit marturiei lui Sergiu Nicolaescu, regizorul, si-a batut joc atat de el, cat si de tanara alaturi de care a jucat scena buclucasa, marturisind ca doar el a avut acea proba, in care trebuia sa faca sex, restul actorilor demonstrandu-si talentele doar in lupta cu dusmanii.