Copilul Monicai Tatoiu, Victoras Alexandru, are doar 12 ani. Mama sa, un glorios manager de companie multinationala, cu leafa de 10.000 euro pe luna, i-a oferit lucruri la care un copil obisnuit nici nu indrazneste sa viseze.

Pe de alta parte, insa, fosta profesoara de matematica, Monica Tatoiu, ar vrea ca baietelul sau sa se dezvolte dupa un algoritm infailibil. Nemultumita ca tinerii de azi nu sint romantici, nu citesc poezii, nu stiu sa danseze si isi petrec vremea in fata sticlei cu bere, povestind bancuri porcoase, vrea cu disperare ca fiul sau sa nu ajunga la fel. Dar cine a mai vazut copil de 12 ani caruia sa-i placa poeziile? Faptul ca ii place sa se joace pe calculator (lucru "amendat" cu exilarea copilului la subsol) este un lucru cit se poate de normal, la virsta lui.

Mai ales atunci cind parintii, mult prea ocupati cu ridicarea "confortului financiar", nu prea au timp sa stea de vorba cu el, intr-un limbaj inteligibil… Monica Tatoiu recunoaste cinstit ca poarta intreaga vina pentru accesele de fronda ale fiului sau, aflat in pragul adolescentei. Victoras a crescut printre adulti, si-a petrecut timpul in fata televizorului si n-a avut voie sa iasa la joaca cu copiii, fiindca mamei sale ii era frica sa nu i se intimple ceva. Intr-o ordine logica a lucrurilor, copilul s-a inchis intr-o lume virtuala. Intrebarea care se pune este: Oare, copilul se va apropia de mama sa, acum, cind toata lumea a aflat de la televizor ca nu vrea sa invete, nu citeste si nu-i plac poeziile?


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.