Se numesc Parazitii si de 10 ani incoace dau de lucru serios CNA-ului. Au scos sapte albume, iar al optulea il vor produce in propriul studio-casa de productie, "20cm Records", deoarece au luat totul pe cont propriu. Si se pare ca schimbarea le-a priit, dupa cum ne-a lasat sa intelegem Ombladon.

- De 10 ani aveti acelasi mesaj protestatar. Credeti ca publicul asociaza deja automat imaginea voastra cu ideea de protest spus pe sleau?
- Muzica rapp, la inceputurile ei, a fost o muzica de protest. Cu timpul a devenit mai comerciala, transformandu-se intr-o muzica de club. Noi incercam sa ramanem undeva la mijloc fara sa alteram mesajul.
- V-ati gandit sa schimbati ceva in stilul si mesajul vostru?
- Urmatorul album "Parazitii", pe care il vom lansa undeva in jurul datei de 15 mai 2005, va fi mai relaxat din punct de vedere al subiectelor politice.
- De ce v-ati despartit de Geaniny? Reprezenta o limitare a independentei voastre?
- Nu, au fost doar niste neintelegeri de ordin profesional.
- De la ce data activeaza "20 cm Records"?
- Ca idee, "20 cm Records" a aparut acum doi ani, iar legal in toamna anului trecut.
- Cine se ocupa de imagine? Cum sunt impartite responsabilitatile?
- Avem un manager nou, care in momentul de fata nu poate face foarte multe pentru noi, deoarece e imobilizat pe o cruce cu doua cuie in maini.
- Veti produce in studioul vostru si alti colegi sau doar pe cei care
i-ati descoperit si i-ati promovat voi?
- In functie de timpul liber producem si pentru alte trupe.
- Cum s-a nascut proiectul Anonim?
- Nu este un proiect, este o trupa. "Anonim" este formata din doi Master Of Ceremony: Guess Who si Zekko. Intre sutele de demouri primite, in urma actiunii "Instrumenalul", "Anonim" a fost singura trupa care ne-a impresionat.
- Cum vreti sa promovati acest produs?
- Albumul este gata si se numeste "Hai sa vorbim". "Extrema zilei" feeaturing Parazitii, este piesa cu care Parazitii vor promova acest album..
- Care sunt noile directii in care vreti sa va lansati?
- Lucram la o linie vestimentara marca "20 cm Records".

Zece ani de proteste

In 1994, pe piata muzicala romaneasca si-a facut aparitia una dintre cele mai controversate trupe de hip-hop din Romania, Parazitii, devenita in scurt timp un client fidel al CNA. Motivul - mesajul protestatar promovat de trioul Cheloo, Ombladon si Freaka Da Disk. Avand ca sursa de venit doar muzica lor, Parazitii au lansat intr-un deceniu sapte albume, reusind sa aiba un cuvant greu de spus pe piata hip-hopului. Cheia succesului lor e simpla - sunt solidari si nu fac nici un rabat in ceea ce priveste calitatea si mesajul. In plus, fiecare component al trupei are locul lui bine determinat in grup, completandu-se reciproc - Cheloo este cel care da culoare formatiei, FDD este mereu calm si vesel, dar iritat de tigarile pe care ceilalti doi membri le savureaza din plin, iar Ombladon este cel care face ca totul sa mearga bine, fiind foarte calculat.


Despre autor:

Sursa: Realitatearomaneasca.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.