La ordinul Judecatoriei Sectorului 2 Bucuresti, Bogdan Popoiag, membru al trupei "Unu", va trebui sa ii plateasca liderului trupei O-Zone, Dan Balan, suma de 60.000.000 lei cu titlu de daune morale, pentru repararea prejudiciului de imagine cauzat de declaratiile din presa prin care a sustinut ca ar fi compozitorul piesei "Dragostea din tei".

Dan Balan a declarat: "Ma bucur ca s-a facut dreptate. Voi dona suma incasata cu titlu de daune morale unui tanar care va castiga premiul pentru cea mai buna compozitie muzicala in cadrul unuia dintre concursurile organizate anul acesta in Romania". Este a doua oara cand instanta se pronunta in disputa dintre Dan Balan si Bogdan Popoiag. Recent, Tribunalul Bucuresti a respins cererea de chemare in judecata formulata de catre Bogdan Popoiag impotriva compozitorului Dan Balan, avand ca obiect stabilirea calitatii de compozitor al piesei "Dragostea din tei". Desi a sustinut in repetate randuri in presa ca are dovezi, Bogdan Popoiag nu a putut prezenta probe in fata judecatorului din care sa rezulte ca el ar fi compus piesa "Dragostea din tei". In realitate, Bogdan Popoiag a fost angajat de Casa de Discuri a trupei O-Zone pentru a realiza orchestratia piesei, iar la un an dupa lansare, cand piesa a devenit hit international, a declansat un scandal de presa pretinzand ca ar fi si compozitorul acesteia.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.