Exilat de bunavoie in Buzaul natal, Laurentiu Cazan a raspuns apelului telefonic avind in voce bucuria descoperirii unei tinere interprete extrem de talentate: "Christina Vasiu se numeste. Are 14 ani, este hunedoreanca si am vazut-o la televizor, la Festivalul Mamaia Copiilor. Sute de telefoane am dat pina am gasit-o. I-am compus citeva piese si daca Dumnezeu o sa-i dea noroc cum i-a dat si voce, fata asta va fi a doua Andra. Va dau scris. Asa am prezis cu ani in urma cind a venit Christina Aguilera la Festivalul Cerbul de Aur si era o necunoscuta. Avea 17 ani - o pustoaica timida si stearsa care n-a luat niciun premiu la Cerb.

Mai rau, presa de la noi a facut misto de ea". Din punctul acesta, marturisirile interpretului si solistului au "deviat", fortate de curiozitatea mea jurnalistica, spre Christina Aguilera. "De cum am auzit-o cintind, am fost electrizat de vocea ei. O fata firava, cuminte, timida si cu bun-simt! Nu era nici frumoasa, avea picioarele putin cam strimbe, dar pe ansamblu era draguta. M-a cucerit vocea ei si eram revoltat ca nu i s-a dat niciun premiu. Cred ca facusem o fixatie pe ea - un fel de a spune, eram foarte insistent - si o urmaream la masa, prin hotel, peste tot. Asa am servit cele mai multe mese - cu ea si cu Steve, managerul ei. Tot timpul ii spuneam: "Ai o voce fantastica, o sa ajungi departe, crede-ma". La un moment dat chiar m-am simtit un pic jenat ca tot insistam si ii cautam din ochi, peste tot, pe ea si pe Steve. Culmea! Ziarele de la noi au facut misto de ea, au fotografiat-o la o terasa, cu o sticla de Pepsi in mina si au dat o explicatie d-aia mitocaneasca, tipic romaneasca, in genul "face sex oral cu sticla". Iti vine sa crezi cum s-a razbunat soarta fetei asteia? Acum este imaginea campaniei mondiale Pepsi!", se minuneaza, impreuna cu mine, Laurentiu Cazan.

"Alo, domnul Aguilera?"

"Am schimbat numere de telefon, carti de vizita, cum se face la festivaluri, cind se leaga prietenii si cunostinte. Si pina la urma chiar am sunat-o. Deja incepuse sa se auda despre ea, pe MTV, in presa. Iti dai seama ca de data asta nu mai era fata aia anonima, ci vedeta! Stii cum se comporta artistii cind au succes... Cert este ca eu am vorbit de fiecare data cu maica-sa, ea fiind mereu plecata in concerte si turnee. Am aflat ca mama ei a fost violonista in orchestra. De citeva ori, raspundea tatal: "Alo, domnul Aguilera?", intrebam eu cind imi raspundea un tip morocanos: "Va rog sa nu-mi mai spuneti asa", imi zicea tipul. Am aflat si eu dup-aia, de la doamna Aguilera, ca respectivul era tatal vitreg si chiar se numea altfel. Am vorbit si cu sora ei de citeva ori - deja ne imprietenisem, le-am trimis un CD cu piesele mele - si am aflat ca "Domnul Aguilera" era gelos ca o tineam pe sotia lui de vorba la telefon. Evident ca la un moment dat nu am mai sunat, nu prea aveau sens discutiile mele cu familia ei. Ea era vedeta internationala, mereu plecata, ajunsese mare!". Dupa acest ocol "via" Christina Aguilera, Laurentiu Cazan a revenit la "Cristina lui", hunedoreanca de 14 ani, pe numele de familie Vasiu, pentru care baga mina in foc ca va ajunge departe. "Are o voce fantastica, poate aborda orice gen, doar rock nu am auzit-o cintind". Anticiparile lui s-au adeverit, profetic, in cazul Christinei Aguilera.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.