Ioana Gheorghiu - asa o cheama, de fapt, pe Jasmine, fata care a dansat in vara, la Majestic, pentru presedintele Basescu - si-a lepadat straiele sclipicioase si sustine cursuri de dans. Asta nu inseamna ca a renuntat la scena sau zice "nu" evenimentelor fitoase.

Sa nu-i spui ca este dansatoare din buric, ca te corecteaza discret: "bailey dance", care inseamna acelasi lucru, dar vine din engleza si e mult mai... elegant. Ioana nu e o fandosita, desi are o vorbire usor pretioasa, lucru care nu-i sta rau unei fete care impresioneaza prin felul in care se misca, nu prin ce-i iese din gura. Jasmine s-a nascut la Satu Mare si a ajuns in Bucuresti pentru ca nu a mai suportat praful din provincie, munca de functionara la ghiseu si lipsa de orizont.

"Am facut liceul de Telecomunicatii, la o clasa bilingva de romana-franceza. Timp de un an, dupa absolvire, am fost oficianta la un oficiu postal unde incasam platile pentru telefoane. Nu suportam ideea sa-mi petrec toata viata la un ghiseu de posta". Dupa un an de lipit timbre si "ia factura, na, factura", Jasmine a avut intilnirea care i-a schimbat destinul: "Am cunoscut un tip din Bucuresti, care era artist de circ. Mai exact, fachir. Avea trei numere foarte tari de sustinut in spectacol: rupea lanturile, o proba de fachir si un salt la trapez.

Din dragoste, nu din interes, am venit dupa el in Bucuresti. Sapte ani am fost impreuna. Doru Mihaita il cheama si acum este in Anglia, unde prezinta show-uri de circ. Am colindat toata tara cu trupa lui ambulanta, care se numea Atlantis. Avea o intreaga menajerie - maimute, papagali, chiar si un leu. Leul l-am luat din mila, de la cineva, era un animal chinuit, noi l-am dresat si l-am facut artist! Cind a crescut mi-era groaza sa trec pe linga el si pe linga cusca lui! Mergeam cu caravana in tara iar eu eram asistenta iubitului meu. Am avut o viata plina de aventura pe vremea aia".

"Ia uite ce seamana asta cu fata noastra"

Dar parintii, parintii ce ziceau? "Eu de mica le ziceam ca vreau sa fiu artista, dar ei au fost impotriva si ma vedeau orice altceva, inginera, invatatoare, dar artista nu. Ce sa-ti zic? Doi ani nu au vorbit cu mine!". Ioana il asista pe iubitul ei si la spectacolele de cabaret in diverse cluburi in Bucuresti. "O vreme am mers in emisiuni TV, ca animatoare. Era nostim: ai mei ma vedeau la Tele Eurobingo - eram certati pe atunci - si ziceau "ia uite ce seamana asta cu fata noastra" - si la televizor era chiar fata lor! Imi povestea fratele meu, cu care am avut mereu o relatie buna".

"Odata, intr-un local, am vazut dansind pe muzica arabeasca o femeie incredibil de grasa - avea trei rinduri de colaci in jurul burtii. Femeia aia, departe, evident, de a fi un ideal de frumusete, a vrajit sala! Nu-mi venea sa cred. Si atunci mi-am zis: daca ea, asa cum arata, a adus o sala in delir, atunci as putea s-o fac si eu. Din secunda aia am inceput sa ma documentez, sa string materiale despre dansul oriental, casete video, inregistrari".
A inceput sa danseze pe muzica orientala, intii in oglinda, pentru sine, apoi pentru public, in cluburi.

"Cea mai mare dorinta a mea era sa ma atesteze un profesionist in domeniu. Citisem despre cea mai buna dansatoare din Orient, Amani. Acum trei ani mi-am luat atestatul in bailey dance, in Liban, chiar cu Amani. A fost unul dintre cele mai mari vise ale mele, sa ma felicite ea!" Jasmine isi vede de spectacole si de viata ei: are 28 de ani, iubeste un baiat, Radu, care "este in anonimat si ii place sa ramina asa". Spera sa devina artista cu studii universitare si vrea sa dea la Teatru, in vara viitoare.


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.