O intilnire matinala cu Serban Huidu si Mihai Gainusa arata asa: te infiintezi la sediul radio Kiss Fm de pe Splaiul Independentei, la ora 6.45, iei liftul pina la etajul XII al unui "blokhaus" cu arhitectura comunista si astepti la receptie, linga agenta de paza care citeste ziarul.

Peste citeva minute iese din lift Serban Huidu: tricou grunge imbracat la intimplare - primul care i-a iesit in cale in dimineata asta - jeans indigo-spalacit, o fata pe care sint afisate restantele la somn. Un "buna dimineata scurt", urmat de un "vin eu sa te iau in doua minute" cam neconvingator. Ora 7.00. In studio (un fel de cutie "tapitata" cu mocheta Piritex) "domnul Misu" este deja cu castile pe urechi.

In eter curge o muzica alerta, care-ti zgindareste neuronii. Se instaleaza si Huidu, in incaperea alaturata, care comunica vizual cu cea a colegului lui printr-o fereastra larga de sticla. "Ma trezesc la 6.30 dimineata. De fapt, ma trezeste Stefania Miu, producatoarea noastra, cu un telefon. Ajung repede la radio, ca stau aproape", am aflat ulterior de la Huidu.

"Ajunge repede, ca doarme in fata usii, pe pres", a plusat Gainusa, dupa consumarea emisiunii. Fanny, producatoarea, inarmata cu un pix si cu un teanc de ziare, citeste, rasfoieste, subliniaza titluri. Huidu are fata de adormit. Paradoxal, replicile si tonalitatea vocii au o veselie care te fac sa rizi singur la stop, ascultind radioul, de-i blochezi pe partenerii de trafic! Subiectul pe care-l fac biza sint cei 144 de km de autostrada Bucuresti-Brasov.

Pauza publicitara. Se inchide microfonul. "De ce-ai zis, ma, ca a fost cinci la unu?" il critica Huidu pe colegul de peste "gardul" de sticla. "Pai, asa scriu astia in gazeta", zice domnu` Misu. "Da, ma, ai dreptate" se dumireste Huidu, cind Fanny ii intinde ziarul. Ora 7.10. Muzica trupei Morandi il trezeste si pe Huidu: bate ritmul, urmele de "somn" ii dispar de pe fata si intra iar in direct: "Omul zilei este Cinciula", face hi, hi, hi, Gainusa in microfon (explicatie: Cinciula este Mititelu, antrenorul Craiovei, echipa care a pierdut cu 5-1 in fata CFR Cluj). Concurs.

O doamna Bianca a cistigat la concurs 100 de euro. Doamna persevereaza, vrea mai mult! Dintr-un seif (unul pe bune, nu un fake), Huidu extrage plicul. Care are bani mai putini. Domage! Doamna Bianca ramine cu 40 de eurasi.

Huidu are tic la... picior

"Ministrul Flutur vrea sa cipeze sturionii din Delta Dunarii" citeste un titlu din ziar Gainusa, responsabil cu "Tocanita de gazete". Lui Huidu i se clatina spatarul scaunului de ris. Huidu iese din incapere. Revine dupa un minut. Iar muzica, iar dialog intre ei in "off": "O facem p-aia cu premiile prostiei?". O fac, bineinteles. Premiul pentru timpenia anului: Festivalul francofoniei de la noi.

Prostul anului: domnul acela care a cerut test de paternitate ca sa arate ca el este tatal copilului Romanitei. Premiul pentru prostie permanenta: Oana Zavoranu. Au si ei o obsesie, na! Poate ii aranjeaza odata Pepe fata aia cirpita de somn, ca se pricepe latin-loverul la asa ceva! La 9.24, Huidu serveste micul dejun: Cappy de portocale si croissanti din punga bej. Fanny rontaie incetisor grisine si rasfoieste ziarele. Imi zice sa iau si eu. Diminuez ratia de sticksuri a doamnei Fanny cu una bucata. Emisiunea merge mai departe, muzica, reclama, muzica, alea, alea.

Sub birou, piciorul lui Huidu isi "face" ticul: bitiie intr-una. Discutie pe tema, post-emisiune: Huidu: "Nu numai la emisiune am ticul asta. Dintotdeauna il am. Da, sint hiperactiv." Gainusa: "Eu stiu ca hiperactivitate la picior inseamna niste lipsuri pe undeva mai sus" (arata cu mina spre cap). Catre Huidu: "Ar trebui sa mergi sa-ti faci niste analize"!. In "cutia" lui de sticla, domnu` Misu se ridica, face turul mesei de doua ori, isi indreapta spatele, isi roteste gitul - e buna gimnastica de inviorare cit isi face numarul un spot publicitar.

Pe urma, da-i cu CNSAS-ul, cu Mircea Dinescu in direct: "Va fac lobby ca sa ajungeti presedinte", zice Huidu. "Daca ies eu presedinte, te pun pe tine prim-ministru, Serbane", pluseaza Dinescu. "Atunci tara ar fi o catastrofa". "Da, dar ar fi mult mai vesela", zice cu intelepciune Dinescu si continua subiectul pe tema CNSAS, apoi recita o poezie. Iar muzica, iar stiri, iar un premiu. Pe urma curg telefoanele pentru concurs. Sint trei fixuri cu liniile de apel inrosite. Miinile lui Huidu alearga de la unul la altul. "Buna ziua, ne pare rau, concursul s-a terminat", da el acelasi raspuns de vreo patru-cinci ori.

Inca un pic de muzica si se face ora 10.00. Huidu isi da castile jos si ma-ntreaba din pragul usii: "Tu ai inteles ceva din emisiunea asta?". Pai cum nu? Impreuna cu cei doi schimbam trei vorbe - intrebare-raspuns - pret de cinci minute. Ii simt ca abia asteapta sa scape de mine. Unde mergeti acum? Gainusa zice sobru: "Mergem sa ne relaxam. Mergem la piscina, la sala, la sauna"... Il pufneste risul: "Lucram pentru emisiunea TV!". Huidu pleaca primul "sa-si faca analizele". Ca prea a taiat-o colegul lui din scurt.

Gainusa mai ramine pret de trei minute. Vorbim de Eva, fetita lui, in virsta de un an, pe care o invata sa mearga. Nostim tatic!


Despre autor:

Sursa: 7plus.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.