LITIGIU. Actrita de telenovele Oana Zavoranu ar putea ramane fara casa in care a locuit pana in 2000 alaturi de parintii ei. "Averea" a aflat ca imobilul situat pe strada Poet Andrei Muresanu nr. 20 este revendicat de un olandez si de sotia lui romanca.

Acestia afirma ca au cumparat dreptul de posesie asupra casei de la adevaratii proprietari deposedati abuziv de regimul comunist. Olandezul Keupink Gerhardus solicita instantei ca atat Oana Zavoranu, cat si mama ei, Marioara, sa fie evacuate din imobil si sa-i plateasca si cheltuielile de judecata.

Casa, compusa din 3 apartamente, a fost nationalizata prin decretul comunist nr. 92 din 1950. Ea a apartinut Mariei Budescu, nascuta in 1903, si fiicei ei, Maria Mihaela Petrescu, nascuta in 1932. In aprilie 1993, familia Budescu a cerut Justitiei romane sa-i fie retrocedata casa, ocupata la acea data de familia Zavoranu, care avea calitatea de chirias al SC "Herastrau Nord". In ianuarie '95, familia Budescu a si castigat procesul, insa decizia definitiva a fost anulata printr-un ordin al procurorului general al Romaniei. Proprietarii de drept, respectiv Maria Budescu si fiica ei, s-au plans la Strasbourg.

Intre timp, in '98, tatal Oanei, Nicolae Zavoranu (care a murit in 2000), a cumparat de la "Herastrau Nord" doua treimi din casa. Ulterior, in 2002, instanta europeana a considerat ca autoritatile de la Bucuresti au comis un abuz si a decis restituirea in natura a imobilului catre reclamante si despagubirea acestora cu 14.000 de euro.

Dupa pronuntarea acestei decizii, olandezul Keupink Gerhardus a cumparat o parte din imobil de la familia Budescu, iar acum cere evacuarea Oanei si a Marioarei Zavoranu. Surse neoficiale ne-au marturisit ca, dupa ce a cumparat parte din casa, Gerhardus a adus si imbunatatiri acesteia, respectiv a reparat acoperisul. Actrita de telenovele s-a opus insa, pana acum, ca familia olandezului sa patrunda in casa de pe strada Poet Andrei Muresanu nr. 20. "Averea" va reveni cu dezvaluiri despre acest litigiu.

Sursa: Click.roTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.