Surse din piata media dau ca posibile o fuziune cu trustul lui Voiculescu si transformarea televiziunii in Antena 4

Compania scandinava de televiziune SBS Broadcasting SA a achizitionat toate actiunile Amerom Television SRL, compania lui Cristian Burci care avea in proprietate Prima TV.
SBS Broadcasting SA detinea un pachet minoritar la Amerom Television, in urma unor tratative pe care lantul de televiziune le dusese cu Cristian Burci, in urma cu cinci ani, informeaza surse din Prima TV, care mai afirma ca achizitia integrala a actiunilor a avut loc la inceputul acestui an. Contactat de "Evenimentul zilei", Cristian Burci a refuzat sa comenteze informatia.

Alte surse din piata media afirma ca intre Amerom (Prima TV) si Intact (Antena 1) au loc tratative pentru o eventuala fuziune. Daca Prima va fuziona cu companiile lui Dan Voiculescu, ar urma, potrivit unor surse, sa devina Antena 4, postul de tineret si divertisment proiectat de grupul Intact. Tratativele se afla in faza de "due diligence", ceea ce inseamna un audit care are loc intre intelegerea de principiu si parafarea contractului. Daca auditul este favorabil, intre grupul Intact si Amerom urmeaza sa aiba loc un schimb de actiuni.

Si Cristian Burci, si Antena 1 au negat oficial existenta unei fuziuni, insa sursele amintite mentioneaza faptul ca intre Intact si Amerom exista un non-disclosure agreement, adica o clauza de confidentialitate care implica dezmintirea informatiei.
Aparitia SBS Broadcasting pe piata audiovizuala romaneasca reprezinta prima implicare a unui gigant TV european la noi. Compania detine posturi de televiziune in mai multe tari europene, ultima achizitie fiind facuta in Ungaria, unde are in prezent doua canale TV.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.