Dupa cum au anuntat in urma cu doua saptamani, Jennifer Lopez si sotul ei Marc Anthony au cantat in duet pe scena premiilor Grammy, ceremonie care a avut loc duminica la Los Angeles.
Cei doi au interpretat o piesa languroasa in limba spaniola intr-un decor asemanator unui dormitor. Anthony a plecat de altfel de la ceremonie cu premiul Grammy pentru cel mai bun album pop latino.
Marele castigator al evenimentului muzical a fost regretatul cantaret Ray Charles.

Muzicianul de culoare, trecut in nefiinta in vara anului trecut, la varsta de 73 de ani, a primit nu mai putin de opt trofee. Cea de-a 47-a editie a premiilor Grammy i-a adus lui Ray Charles trofee pentru albumul anului "Genius Loves Company", pentru cel mai bun single "Here We Go Again", cea mai buna interpretare gospel "Heaven Help Us All", cea mai buna colaborare pop cu Norah Jones "Here We Go Again", cel mai bun aranjament instrumental "Over the Rainbow", cel mai bun album pop/nonclasic, cel mai bine lucrat album si pentru cel mai bun sunet. In timpul vietii Ray Charles a castigat nu mai putin de 12 premii Grammy, ceea ce inseamna ca in total, cu cele opt trofee oferite post-mortem, are in palmares 20 de Grammy. De altfel, ultimul sau album "Genius Loves Company" este si albumul care a inregistat cele mai mari vanzari din intrega sa cariera. Muzicianul a primit omagii de la actorul Jamie Foxx, producatorul Quincy Jones si cantareata Alicia Keys, care au interpretat "Georgia on My Mind", in timp ce pe un ecran erau prezentate fotografii alb-negru cu Ray Charles.

PRIMA DATA PENTRU BRITNEY

Alicia Keys a fost raplatita cu patru trofee, iar Usher cu trei, unul dintre premii fiind impartit de cei doi, cel pentru cea mai buna performanta R&B "My Boo".
Rapperul Kanye West, care avea 11 nominalizari, a obtinut trei premii, printre care pentru cel mai bun album rap. Formatia U2 a plecat acasa cu trei Grammy, printre care s-a regasit cel pentru cea mai buna performanta rock. Albumul "American Idiot" al trupei rock Green Day, nominalizata de sase ori, a fost desemnat cel mai bun album rock. Cea mai buna melodie a anului a fost considerata cea a cantaretului John Mayer "Daughters", iar trofeul pentru debutul anului s-a acordat formatiei Maroon 5 . Rod Stewart si Britney Spears au pus mana pe primul Grammy din cariera lor, Rod pentru albumul pop traditional "Stardust", iar Britney pentru cea mai buna melodie dance "Toxic". Premiul pentru intreaga cariera a revenit trupei Led Zeppelin. Un trofeu special a fost adjudecat fostului presedinte american Bill Clinton pentru versiunea audio a cartii sale biografice "My Life".


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.