Indragostitii din intreaga lume l-au sarbatorit ieri pe Sfantul Valentin, ocrotitorul cuplurilor si al iubirii. In Filipine, indragostitii s-au gandit sa marcheze in mod inedit aceasta sarbatoare, prin stabilirea unui nou record mondial la sarutul simultan. Aproape 5.300 de cupluri s-au adunat la Manila, capitala Filipinelor, pentru a dobori recordul mondial la sarutatul simultan, stabilit anul trecut in Chile de 4.445 de perechi. Maratonul sarutului s-a desfasurat in piata centrala din Manila, iar cuplurile s-au aliniat pe o distanta de 2 kilometri. La miezul noptii, gongul a batut si a dat startul la 5.300 de saruturi simultane. Precedentul record a fost doborat, iar performanta - sarbatorita cu un foc impresionant de artificii.

Sarbatoarea Sfantului Valentin isi are radacina departe in istorie, in Roma secolului III. In aceasta perioada imparat al Romei a fost Claudiu al doilea, iar in anul 268, constatand ca soldatii casatoriti aveau mai putina eficienta in armata, imparatul a abolit institutia mariajului. Tinerii indragostiti continuau insa sa-si lege destinele in secret, sub binecuvantarea Sfantului Valentin. Preotul a fost descoperit si aruncat in inchisoare. Pe timpul incarcerarii, Sfantul Va-lentin s-a imprietenit cu Julia, o tanara oarba, care in mod miraculos si-a recapatat vederea. Chiar inainte de a fi executat, Sfantul Valentin i-a trimis acesteia o foaie in forma de inima cu mesajul: "De la al tau Valentin". De atunci, la 14 februarie se serbeaza Sfantul Valentin. America de Nord si Europa sunt continentele unde sarbatoarea de Sfantul Valentin a devenit o adevarata traditie. Totodata, oameni de toate varstele din Asia sunt, cu fiecare an care trece, din ce in ce mai atrasi de aceasta sarbatoare.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.