Haoleo, minca-v-as, Adrian Copilul Minune si-a tras un nou album. Am vazut eu o reclama pe B1 TV. Era cu Minune insusi care zicea asa: "Sint Adrian Minune si va invit sa ascultati noul meu album, 'Inestimabil>>". In primul rind, nu-nteleg de ce domnul Minune s-a mai prezentat in acest spot. Exista riscul sa-l confunde cineva cu Guta, Costi Ionita, Salam sau oricare altul mai inalt? In al doilea rind, as avea niste comentarii legate de numele acestui album. Sau, mai degraba, niste intrebari: De ce, domne’, "inestimabil"?

A vrut domnul Copilul Minune neaparat sa-l dea pe spate pe Patapievici cu un neologism? A vrut sa-i demonstreze lui Liiceanu ca stie cuvinte cu mai mult de cinci litere? Chiar daca da, intrebarea ramine: de ce tocmai "inestimabil"? De ce nu "inexpugnabil", "inefabil", "inextricabil" sau "irefutabil"? De ce nu "irepresibil", "incomprehensibil", "indicibil" sau "imponderabil"? De ce nu "indisolubil", "infatigabil", "intenabil", "ineluctabil" sau "inexorabil"? In fine, de ce nu "inconturnabil" sau "indimenticabil"? Sau trebuia sa fie un cuvint pe care sa-l poata retine, totusi, interpretul, dupa miliarde de repetitii?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.