Sir Paul McCartney si Ringo Star, membrii The Beatles aflati in viata, si rudele lui George Harrison si John Lennon au dat in judecata casele de discuri EMI si Capitol Records acuzandu-le ca au folosit inginerii frauduloase pentru a incasa milioane de dolari de pe urma repertoriului trupei.

Reprezentantii formatiei din Liverpool cer daune in valoare de 25 milioane de dolari si recastigarea dreptului asupra inregistrarilor originale The Beatles. Saptamana trecuta, judecatorul Curtii Supreme din New York a respins cererea EMI de anulare a procesului. Pana in prezent, reprezentantii The Beatles au acuzat cele doua case de discuri ca au clasificat in mod eronat anumite inregistrari ale trupei ca fiind "cu probleme tehnice", vanzandu-le ulterior in secret.

Mai mult, Macca si Ringo Star sustin ca un numar considerabil de unitati vandute nu au fost raportate in acte, ele fiind trecute la capitolul "materiale promotionale" si vandute ulterior, ceea ce inseamna ca trupa nu a obtinut drepturi de autor de pe urma lor. Procesul, inceput anul trecut in decembrie, a pornit in urma unui audit realizat la cele doua companii in perioada 1994-1999.

Disputa dintre The Beatles si cele doua case de discuri dateaza inca din 1979, cand trupa a sustinut ca nu a primit drepturi in valoare de 20 milioane de dolari. Procesul s-a incheiat 10 ani mai tarziu.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.