Trupa pregateste un nou single

Timpuri Noi se intoarce la sfirsitul lui martie cu un concert unplugged, cu bateristul Andrei Barbulescu si basistul Vlaicu Golcea. Trupa pregateste si un nou single.

Despre cea mai puternica trupa a anilor ‘90 se stia faptul ca se va intoarce pe 31 martie, la Sala Palatului, insa nu si cum. Ieri, la Radio Delta RFI, Artan si Dan Iliescu i-au povestit lui Mihai Dinu ca vor cinta, la sfirsitul lui martie, in formula unplugged, cu bateristul Andrei Barbulescu (Sarmalele Reci, Antract, Taxi) si basistul Vlaicu Golcea (Jazz Unit, Aievea, Iordache, East Village). Ca Artan si Dan Iliescu se simt ca la ei acasa in formula unplugged (concert cu instrumente acustice) dovedeste "De regiune superior", albumul lor care contine un concert antologic din 1993, chiar pe culmea valului acustic lansat de MTV.

Infiintata in 1983, Timpuri Noi a cunoscut o faima underground cu piese de inspiratie new wave. Versuri subversive ca "Becule, stai aprins, becule/Nu te opri" (cu trimitere la oprirea energiei electrice) au dus destul de repede la interzicerea formatiei. Din 1990, Artan si compania au revenit cu single-uri parodice ca "Perfect" sau "Tanta" si mai multe albume de succes. Dupa albumul "Basca abundentei" (1998), in plin val dance, Timpuri Noi s-au desfiintat, in cautarea unor proiecte noi. Adrian "Artan" Plesca a scos doua albume de succes ca lider la Partizan.
O veste buna pentru fani este ca, probabil, nu va fi vorba doar despre o reuniune pentru o seara. Artan a mai spus, la Delta RFI, ca isi doreste un basist pentru o formula electrica. Si, oricum vor sta lucrurile, trupa a promis noul single cel mult intr-o luna.


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.