La sfarsitul lunii martie, Pavel Stratan imi spunea intr-un interviu ca pregateste pentru toamna o surpriza de proportii, al carei ecou va rasuna si in afara granitelor tarii.

Mai multe detalii, nu a vrut sa dezvaluie. Cu siguranta ca nimeni nu se gandea ca fata sa, in varsta de doar trei ani, va lansa un album si va sustine un concert live de aproape doua ore. Aceasta este marea surpriza pe care Pavel a pregatit-o timp de cateva luni iubitorilor de muzica...

Cleopatra Stratan si-a lansat albumul de debut, intitulat sugestiv "La varsta de 3 ani" printr-un concetrt 100% live sustinut duminica dupa amiaza, la Teatru Nottara din Bucuresti. Cu mai bine de jumatate de ora inaintea inceperii spectacolului, cateva sute de persoane s-au inghesuit in fata teatrului, dornice sa intre cat mai repede in sala. Publicul, format in majoritate de parinti insotiti de copii, a umplut pana la refuz locatia. Mai mult decat atat, organiatorii au suplimentat locurile, aducand in sala si alte scaune. Si tot nu au fost indeajuns pentru cei care au venit sa o vada pe Cleopatra cantand. Mai multe persoane, chiar si copii au urmarit concertul in picioare...

Spectacolul, anuntat pentru ora 17.00, a inceput cu un sfert de ora intarziere. Timp de 15 minute, publicul a urmarit pe un ecran amplasat deasupra scenei secvente cu Pavel si Cleopatra de la repetitii. Am avut ocazia sa vedem cum a invatat Cleo versurile, dar si cum Pavel i-a predat fiicei sale cateva lectii de dictie. Cele mai mari probleme i-au ridicat cuvintele "chibrit" si "lucruri". Dar Pavel a avut foarte multa rabdare si a reusit sa o invete sa pronunte corect.

Pavel Stratan, invitatul fiicei sale

Cleopatra a intrat pe scena imbracata cu hainele din videoclipul piesei "Ghita" si tarand dupa ea valiza cea rosie. Publicul a aplaudat-o pret de cateva minute. Foarte sigura pe ea, Cleo i-a salutat pe cei prezenti si tot ea i-a prezentat pe cei care au acompaniat-o. "Ma numesc Cleopatra Stratan si, in ciuda varstei mele de trei ani, azi voi lansa albumul meu de debut. Voi sustine un concert de doua ore si voi fi acompaniata de tatal meu si de trupa Millenium". Concertul a inceput cu piesa "Ghita" pe care a cantat-o alaturi de public.

Au urmat, rand pe rand, toate piesele de pe albumul sau, plus cateva melodii din repertoriul lui Pavel. Fiecare melodie a fost prezentata cu un text introductiv. Astfel, Cleopatra l-a acuzat pe tatal sau ca inventeaza atunci cand lipseste seara de acasa si ii spune sotiei ca a fost la concert sau la pescuit sau i-a reprosat lui Pavel ca cei mici nu ar trebui sa cante despre bautura. Ba chiar a afirmat despre tatal sau ca este foarte sanatos dataorita faptului ca nu bea si ca nu fumeaza. Dar a adaugat ca toate acestea s-au intamplat pana cand el a implinit varsta de sase ani.

In scurtele pauze dintre piese, Cleopatra a primit foarte multe buchete de flori si jucarii de plus. Desi pare si a dovedit ca este un copil foarte matur, fiind fascinata de una dintre jucariile primite, a vrut sa se duca sa se joace. La final, sala s-a ridicat in picioare si a aplaudat timp de cateva minute. In semn de multumire, Cleopatra a scris pe un panou: "Fanilor, de la Cleopatra Stratan", dupa care s-a semnat - Cleo. Apoi a plecat de pe scena impreuna cu tatal sau. Dar publicul s-a ridicat de pe scaune si, dupa cateva minute, cei doi au revenit si au cantat inca o data melodia "Ghita".

"Ghita" se asculta in Franta, America si Canada

Pavel a spus ca pentru acest concert s-a pregatit mai mult el, decat Cleopatra. Iar repetitiile pentru spectacol nu s-au facut in anumite zile sau ore. Si nici nu i-au afectat Cleopatrei programul de joaca. De cele mai multe ori, Cleoparta venea la el si ii spune ca vrea sa cante sau il intreba diverse lucruri legate de melodii sau de muzica, in general. Melodiile de pe albumul ei trebuiau sa fie, de fapt, melodiile de pe albumul "Amintiri din copilarie Vol.4." al lui Pavel Stratan. Dar el s-a gandit ca i s-ar potrivi mai mai bine ei si astfel, cu un usor suflu copilaresc, s-au concretizat in albumul de debut al Cleopatrei.

Pavel a mai spus ca, prin acest concert, Cleopatra a aratat ca ea poate sa cante, intr-adevar, doua ore, avand ca spectatori o sala plina. Dar asta nu inseamna ca acest concert se va repeta oricand. Chiar daca ea ar mai vrea, el nu ar mai lasa-o. Pavel si-a exprimat dorinta ca ar vrea ca acest spectacol sa fie privit din punct de vedere pozitiv si nu ca un chin pentru Cleopatra. El a mai spus ca nu poti obliga un copil sa cante, sa scrie sau sa citeasca. Cleopatra a sustinut acest concert pentru ca a fost dorinta ei.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.