DJ Project este una dintre cele mai apreciate trupe din tara. Iar ei stiu ce inseamna si cat de important este sa lucrezi cu profesionalism. Isi cunosc foarte bine valoarea pe care o au si locul pe care il ocupa in industria muzicala din Romania si isi exprima cu lejeritate parerea despre ceea ce se intampla in muzica romaneasca. Ei au lansat de curand cel de-al saselea album din cariera, iar primul single, "Inca o noapte", este deja hit.

- Care sunt asteptarile voastre de la acest album?

- Dublu disc de platina. Albumul este inregistrat in Germania si este cel mai bun album al nostru de pana acum. Am lucrat la el din luna septembrie pana in iunie. Toate piesele sunt foarte bune. Nu poti spune despre o piesa ca este mai slabuta. Noi l-am compus in mare parte, decat la o piesa am lucrat cu Jazzy.

- De ce l-ati ales tocmai pe el?

- Pentru ca el este unul dintre putinii compozitori care au inteles ce insemna DJ Project ca trupa.

- Ati semnat recent cu Universal Music, una dintre cele mai bune case de discuri din lume. Au inceput sa se vada rezultatele acestei colaborari?

- Celor de la Universal le-a placut foarte mult piesa "Privirea Ta" si au solicitat si o varianta in limba engleza, la care noi am filmat si clip. Iar clipul va fi promovat in cam toate tarile din Europa. Dar traditia lor de marketing este ca il vor lansa mai intai in Anglia.

- Anglia este una dintre pietele muzicale unde este cel mai greu sa patrunzi…

- Da, Anglia si Franta. Dar noi deja avem certitudinea ca vom fi difuzati la doua dintre cele mai importante radiouri de acolo.

- Si dupa Anglia, urmeaza Statele Unite?

- Eee, asta e deja altceva. Dar noi avem o piesa in State. Se numeste "Together" si este varianta in limba engleza a piesei "Lumea Ta". Iar numele proiectului, pentru ca nu am vrut sa mentinem titulatura DJ Project, este Elena.

- Concerte in strainatate ati avut pana acum?

- Refuzam.

- De ce?

- In primul rand pentru ca pierdem trei zile pe drum, poate patru, iar in zilele astea pierdem trei concerte in tara. Noi am primit invitatie pentru un concert in State, pe care l-am refuzat din cauza ca ne ocupa o saptamana. Plus ca faci vreo 11 ore cu avionul, iar calatoriile astea te obosesc. In general, accepti concerte in strainatate cand esti putin obosit in Romania si nu mai ai concerte aici. Te duci acolo si incepi sa umbli cu caravana pe la comunitatile de romani, ca sa canti si tu pe undeva. Nu exista nici un fel de avantaje, nici macar financiare. Noi aici cantam pe sume bune, nu foarte mari, dar nici foarte mici. Trupele din Romania care se duc afara canta in biserici, pe terase sau in gari. In afara de O- Zone, care au avut succes foarte mare afara si de Akcent, care au participat la un festival foarte mare in Germania, restul…

- V-ar placea sa cantati in deschiderea concertului vreunei trupe internationale?

- Pe genul nostru de muzica… nu prea avem la cine. Noi apreciem trupele ca ATB, Sylver, dar pe ei ii cunoastem, avem numerele lor de telefon… Am fost contactati sa cantam in deschidere la Shakira, fiind din Timisoara, dar am refuzat. La fel si la Scooter. Pentru Scooter am fost contactati cam la sfarsitul lui ianuarie, inceputul lui februarie. Initial ne-a suras ideea. Dar cei din staff-ul Scooter au venit cu un plan de marketing si de promovare care sa nu includa si trupa din deschidere. Astfel, noi nu apaream pe afis. Atunci le-am spus organizatorilor din tara ca noi suntem in Romania ceea ce este Scooter in Germania. Si daca nu suntem compatibili… mult succes! Anul asta am fost invitati sa inchidem Festivalul Callatis, dupa recitalul lui Vaya Con Dios.

- Pentru Mamaia ati primit invitatie?

- De vreo trei ani ne tot invita la Mamaia, dar sunt foarte neseriosi. Avem nevoie sa ne asigure cazarea, transportul, ca venim de la Timisoara. Si anul trecut ne-au chemat in ultima saptamana, cand noi deja aveam concerte stabilite. Participarea la Mamaia nu ne-ar avantaja cu nimic. Si Traistariu a fost la Eurovision si acum canta aici pe litoral, la hotelul din Eforie Nord la care stam noi, pe o suma derizorie. Si a reprezentat Romania la Eurovision. Noi avem foarte multe concerte. Recordul a fost de 17 telefoane intr-o zi. Adica atatea invitatii am primit intr-o singura zi.

- Cum vi se pare ca a fost parcursul vostru muzical pana acum?

- Pozitiv. Bine, pe noi nu ne intereseaza foarte mult imaginea, iar piesele, indiferent pe ce loc au ajuns in topuri, nu ne-am simtit mai mult sau mai putin importanti. Noi nu vrem sa facem muzica cu "chiloteii" la vedere. Ne intereseaza strict muzica. Acum, cand lucram la un album sau la o piesa mergem la sigur ca va fi un hit. Noi, desi avem o fata in trupa, la ea ies in fata coardele vocale. Nu decolteul, fusta scurta si silicoanele, cum se intampla in general la fetele din muzica romaneasca. E jenant.

- Vad ca sunteti destul de indignati…

- Da, speram ca publicul o sa cearna toate aparitiile astea. Cred ca sunt de vina si cei care ii promoveaza… In Romania ar trebui sa existe emisiuni asa, ca niste oferte cu stelute. "Aceasta emisiune este interzisa pentru… ca sa stie si publicul de ce sa se fereasca. Ne uitam si la una dintre televiziunile muzicale din Romania unde dau tot felul de videoclipuri… Doamne, imi vine sa ma iau cu mainile de cap… La fel si la Premiile MTV, multe trupe au luat premiile degeaba, fara sa le merite. Dar asta e. Noi am castigat "Cel mai bun dance" si nu suntem multumiti doar cu atat. Organizatorii trebuie sa se gandeasca la faptul ca influenteaza publicul.

- Revenind la albumul vostru, cate videoclipuri ati dori sa lansati?

- Cinci. Dar nu putem si nu din cauza casei de discuri. Piesele noastre au o durata lunga de viata si trebuie sa le lasam sa moara. La noi piesele mor de batranete, nu mor de cancer.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.