La doar opt zile de la incheierea Festivalului Peninsula de la Targu Mures, organizatorii maghiari ai "micutului Sziget" intra in febra manifestarilor mastodontului Sziget Festival, eveniment ce se desfasoara de 14 ani pe Insula Obuda din Budapesta. Incepand de maine si pana pe 16 august, fanii din Europa de est, si nu numai, vor putea asista la recitaluri sustinute de 200 de artisti internationali, la spectacole de teatru, acrobatie si dans, Sziget oferind publicului circa 200 de programe zilnice, ce se vor desfasura in peste 60 de locatii.

Pentru a va face o idee despre ce inseamna Sziget Festival, ei bine, editia de anul trecut a batut toate recordurile, festivalul fiind vizitat de 385.000 de oameni.

Pentru editia din acest an, organizatorii anunta deja epuizarea locurilor de campare (25.000 la pretul de 120 de euro), fanii avand la dispozitie fie bilete fara campare (99 de euro), fie bilete zilnice (24 de euro).

Rock si muzica lautareasca

Fata de editiile precedente, prezenta Romaniei a crescut, muzica autohtona fiind reprezentata de aceasta data de trupele de metal Taine (12 august) si Altar (15 august) si de ansamblurile inscrise in programul locatiei Roma Tent. Ele sunt: Fanfare Savale, Giani Lincan & Gipsy Band, Magyarpalatkai Banda si Nagysarmasi Band. Pe scurt, doua trupe de metal cu experienta pe scena romaneasca si patru ansambluri de muzica lautareasca, despre care nu am auzit prea multe. Asta in conditiile in care capetele de afis ale festivalului din Budapesta sunt nume de prima mana ale scenei internationale.

Therapy?, Radiohead, Franz Ferdinand

La acest capitol, pe scena mare a festivalului vor concerta trupe cu greutate, precum Therapy?, Franz Ferdinand (9 august), Ministry, Jovanotti (10 august), Guru & Jazzmatazz, Scissor Sisters (11 august), Radiohead (12 august), The Rasmus (13 august), Placebo (14 august), Living Colour, Iggy & The Stoogers si Prodigy (15 august). Lista vedetelor continua cu Robert Plant & The Strange Sensation, Goran Bregovic, Manu Dibango, Cheb Mami, Natasha Atlas - World Music Stage, Yonderboi, Coldcut, The Orb, Gogol Bordello - Man 2 Stage, Roger Sanchez, Jay Cortez, Palotai, Carl Craig, Hernan Cattaneo (Party Arena), Craddle of Filth, Subscribe, Sick of It All, Gamma Ray, Fear Factory, Exploited si Morbid Angel - pe scena Hammerworld.

Pe langa ofertele muzicale, programul festivalului cuprinde si alte programe culturale, precum spectacole de comedie, teatru stradal, acrobatie, papusari, balet, printre invitatii de marca ai acestei zone numarandu-se Ballet National de Marseille si Angika Dance Company. Fiind un festival ce acopera o plaja larga de evenimente, Sziget propune si o serie de proiectii cinematografice, locatia Magic Mirror fiind dedicata in special creatiilor celebrului Pedro Almodovar. Ca noutate de ultima ora, organizatorii au anuntat ca trupa Ill Nino si-a anulat concertul de la Sziget (si tot tuneul european), ea fiind inlocuita pe scena principala de olandezii de la Green Lizard.


Despre autor:

Sursa: Curentul.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.