Depp, in varsta de 43 de ani, care interpreteaza in aceasta serie rolul capitanului Jack Sparrow, a convins mai multi artisti de talie mondiala, precum Bono de la U2 si cantaretul britanic Bryan Ferry, sa colaboreze cu el pentru realizarea unui album de cantece marinaresti.
Actorul a dorit sa colaboreze si cu chitaristul trupei Rolling Stones, Keith Richards, care va juca in partea a treia a "Piratilor din Caraibe", in rolul tatalui personajului interpretat de Depp.

Sesiunea de inregistrari a trebuit, insa, sa fie amanata, deoarece intre timp Richards a suferit un accident in urma caruia a fost operat la cap. Intre timp, Depp nu se poate hotari unde sa locuiasca. In urma cu peste o luna actorul lauda Franta, pentru ca in aceasta tara viata este mai simpla si mai linistita, iar el este tratat ca un om obisnuit.

Totusi, in urma cu cateva zile, actorul a anuntat ca a cumparat o casa in valoare de 750.000 de euro in Bath, Marea Britanie, oras de care el si partenera lui, actrita Vanessa Paradis, s-au indragostit in 2000, pe cand Depp filma pentru "Ciocolata cu dragoste".

Johnny Depp mai poseda o locuinta in Statele Unite si o insula pustie din Bahamas pe care a cumparat-o in 2004.