Irinel Columbeanu s-a intrecut pe sine si in noaptea nuntii, de data asta in fata tuturor invitatilor.

Decat sa-i gadile orgoliul tatalui sau, Ion Columbeanu, aratandu-i triumfator cearsaful patat de sangele virginal al proaspetei sotii, Irinel a preferat o inregistrare video... Adica, un instantaneu "surprins" de un cameraman amator in momentul in care Monica ii arata testul de sarcina, care, surpriza, era pozitiv! Irinel va fi in curand tatic. Momentul intim a fost prezentat la miezul noptii, ca un gest generos acordat gratuit nuntasilor.

Iata ca a trecut si ziua cea mare. Ziua mult-asteptata de tot romanul. Nimeni nu a mai lucrat, nimeni nu a mai mancat, toata lumea a fost in fata televizoarelor. Monica Gabor se marita!. Irinel Columbeanu se insoara! Oamenii cu mic cu mare s-au pregatit cu floricele, seminte, sucuri, bere, baterii la telecomanda si liber de la serviciu. O tara intreaga este in sarbatoare. Pentru o zi, Romania este invitata la nunta, la "nunta secolului", bineinteles.

Nunta cu staif, pe-un picior de plai

Prima parte a nuntii a trezit si primul motiv de frustrare printre oamenii de rand. Obisnuiti cu cununiile civile desfasurate in sali de primarie inghesuite si duhnind a miros de transpiratie in care romanii stau timizi in fata ofiterilor starii civile, deja plictisiti si incruntati, se pare ca la nuntile oamenilor bogati si celebri regulile se schimba. Cununia celor doi s-a desfasurat in curtea resedintei de la Snagov, intr-o atmosfera destinsa si oficiata de un primar emotionat, impresionat de celebritatea mirelui.

Primarul a pus intrebarea clasica: "Cetateana Monica Gabor, il iei de sot pe domnul Adrian Irinel Columbeanu?". Amandoi au dat, cum era de asteptat, acelasi raspuns. In schimb, la Monica raspunsul a sunat putin mai stins, asa cum i se cuvine unei tinere femei maritate si insarcinate. Fetele luminate suporta mai greu sarcina.

Una peste alta, multa lume, putine vedete, porumbei eliberati spre inaltul cerului, domnisoare de onoare obisnuite mai mult sa imparta fluturasi pe la agentiile de moda, presa multa, agitatie, opulenta, kitch.
Mult-mediatizatul toxido s-a transformat in tricou cu maneca scurta si jeansi, cultura rurala a romanului spunandu-si inca o data cuvantul. Drumul de la opinci la pantofi a fost mai usor decat cel de la ie la smoking.

Pe puntea «Titanicului»

Dupa cununia civila s-a plecat spre Manastirea Snagov, situata pe mijlocul lacului. Un nou motiv de bucurie pentru unii si de tristete pentru altii. Bucurie pentru cei ce au avut un loc asigurat pe celebrul vaporas, unde li s-a pregatit un cocktail pompos si frustrare pentru cei care au ramas pe mal uitandu-se lung si gales dupa cuconitele si conasii protopiti pe puntea vasului. Agitatia este mai mare din partea celor ramasi pe dinafara sau indepartati de bodyguarzi. Se alearga in lungul vasului, se fac sute de fotografii, se da energic din maini, se incearca patrunderea prin efractie si intr-un final, cand vaporasul se pune in miscare, se striga printre dinti "sa ne revedem cu bine!". De sus, de pe punte, agitatia celor de jos este amuzanta si privita de la inaltimea statutului. S-au servit gustari si s-au baut licori scumpe... pana la scurtul balans, emotionant si el in cele din urma.

Irinel «a prins» la Monica

Vasul a acostat pe insula si toata lumea a dat buluc pe mal, fuga spre manastire. Aici se recunosc elemente specifice nuntilor autohtone: inghesuiala, caldura insuportabila, nuntasi transpirati, lumanari aprinse care fac atmosfera grea si o slujba interminabila sustinuta de un sobor de preoti. La aparitia cununiilor de argint care se asaza pe capul mirilor, Irinel zambeste pe sub mustata: parea fericit!

In schimb, mireasa da semn de slabiciune, se clatina usor, fata i se schimonoseste, privirea devine tulbure. Nuntasii care au sesizat slabiciunea au intrat in panica, toti se asteptau ca Irinel sa faca ceva. S-a adus repede un scaun, Monica s-a asezat epuizata, iar proaspatul ei sot s-a si tinut de juramantul facut, acela de a-i fi alaturi la bine si la rau, incercand sa o readuca in simtiri cu ajutorul unui evantai. Nasa ei, ingrijorata, de asemenea, a suportat cu stoicism caldura si stresul, desi este insarcinata in luna a saptea. Greul a trecut, Monica si-a mai revenit, slujba poate continua. S-au pus tot felul de intrebari. Oare de ce i s-a facut rau? O persoana la varsta ei nu ar trebui sa suporte mai usor caldura? Daca este la mijloc o sarcina? Nu, asa ceva nu se poate... Si totusi?…. Daca? Slujba a continuat fara alte evenimente notabile si cei doi devin legitimi si in fata Domnului.

S-au intors repede pe vas. Invitatii se gudura pe langa proaspetii insuratei intr-o prosternare continua si umilitoare, rod a recunostintei nuntasilor pentru invitatia primita. Desi cea mai mare parte al participantilor la aceasta ceremonie erau fie rudele apropiate, fie prietenii intimi ai lui Irinel. Urmeaza partea cea mai placuta, potolul.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.