Prezent la aniversarea celor 25 de ani de la terminarea facultatii, Columbeanu a fost pus intr-o postura penibila. Fostii colegi se laudau cu realizarile copiilor sau anepotilor, iar Irinel, cu Premiul I luat de logodnica sa in clasa a XII-a.
Magnatul Irinel Columbeanu a devenit un "apatrid" al vietii, negasindu-si locul nici printre oamenii de varsta a doua, dar nici printre pustanii de 18 ani, generatia Monicai Gabor. Aflat la o varsta onorabila, 49 de ani, cand altii au chiar si nepoti, Columbeanu incearca sa-si intemeieze in sfarsit o familie alaturi de o tanara domnisoara cu care nu are prea multe lucruri in comun. Blocat intre doua generatii, Irinel nu se regaseste. Cel mai graitor exemplu a fost intalnirea cu fostii colegi de facultate dupa 25 de ani.

Vine o vreme cand exuberanta trece, devii responsabil, familia devenind prioritara. Irinel Columbeanu se incapataneaza sa dovedeasca lumii intregi ca debordeaza de energie si tinerete. Urmarit insa cu atentie, Irinel pare un om pierdut printre generatii. Cand se afiseaza cu viitoare sa sotie, este in garda si atent ca tanara sa nu gafeze, iar daca o face, este mereu pregatit sa dreaga busuiocul. Mandru de frumusetea ei, pare totusi stanjenit de greselile pe care le face.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.