Maia Morgenstern si Victor Rebengiuc au fost desemnati cei mai buni actori romani de o serie de critici de film si jurnalisti care si-au exprimat preferintele asupra anului cinematografic 2004.

Totodata, a fost realizat pe baza votului criticilor de specialitate si un top 10 al celor mai bune filme care au putut fi vazute in Romania anul trecut. Cele 10 productii sunt prezentate pana la 20 februarie, la Cinema Elvira Popescu, in cadrul Retrospectivei Filmelor Anului. De asemenea, criticii au fost invitati sa aleaga cel mai bun film romanesc din cele 12 premiere autohtone din 2004 (cele mai multe premiere anuale dupa 1989) si cel mai bun regizor roman. Castigatorii sunt "Niki Ardelean, colonel in rezerva" si al sau regizor Lucian Pintilie.

Prezenta la festivitate, Maia Morgenstern s-a referit la comentariile din presa referitoare la presupusa ei nominalizare la Oscar, pentru rolul din "Patimile lui Hristos". "Am incheiat un an care mi-a adus multe nominalizari si premii. Spaima mea e ca ne trezim din oamenii anului in banca acuzatilor. O vorba spune: daca nu-i paine, e bun si cozonacul", a spus Maia.


Despre autor:

Gardianul

Sursa: Gardianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.