Este vorba de cele trei operatii, frica de a nu-si rupe iar piciorul cand intra pe teren si despartirea de Maria Marinescu. Intr-un astfel de moment, spune Chivu, a decis sa apeleze la serviciile unui psiholog.

"Am luat aceasta decizie dupa ce, inainte de cea de-a treia operatie, pe care am suportat-o in doar trei luni de zile, seara am primit un telefon cu rezultatul radiografiei mele si mi s-a spus: La ora noua, maine dimineata, te prezinti, pe stomacul gol, in sala de operatii. Eram acasa, nici nu ma gandeam ca a doua zi voi merge din nou in sala de operatii. Dupa, am apelat la psiholog", povesteste Chivu in interviul acordat revistei mai sus mentionate.

Capitanul nationalei a frecventat psihologul saptamanal, timp de trei luni, si mai merge si acum, din cand in cand, pentru ca au devenit amici. "Nu-i o rusine sa mergi la psiholog. Mi se pare normal si chiar ii sfatuiesc pe cei care nu au curaj sau au impresia ca, daca merg acolo, sunt luati drept nebuni, sa o faca, pentru ca intri cu probleme si iesi foarte relaxat", explica fundasul Romei admiratorilor.