Carnetul de adrese al actritei Marilyn Monroe a fost adjudecat pentru suma de 31.000 de dolari la o licitatie organizata de casa Christie's, care a inclus cateva sute de obiecte care au apartinut unor vedete.

Carnetul de adrese si numere de telefoane care a apartinut lui Marilyn Monroe, datand din perioada 1960 - 1962, cu putin timp inainte de moartea ei, a depasit suma cu care a fost evaluat de specialistii casei de licitatii, 10.000 - 15.000 de dolari.

Actrita si-a confirmat inca o data statutul de neegalat, obiectele care i-au apartinut fiind adjudecate pentru sume foarte mari: 66.000 de dolari pentru o rochie de cocktail neagra purtata in filmul "Inadaptatii" si 50.400 de dolari pentru un mantou de blana purtat in 1957.
Mostenitorii lui Clark Gable au scos la licitatie peste 90 de obiecte care au apartinut actorului, printre care o bratara oferita acestuia de Carole Lombard si gravata cu cuvintele "I love you, CL", evaluata la o suma intre 2.000 - 3.000 de dolari si vanduta pentru suma de 7.800 de dolari.

La licitatie au fost vandute si obiecte care au apartinut lui Andy Warhol, printre care una dintre celebrele lui peruci argintii, evaluata la o suma cuprinsa intre 4.000 si 6.000 de dolari si vanduta pentru suma de 10.800 de dolari.
In cadrul licitatiei organizate de casa Christie's s-au vandut 238 de obiecte, printre care o pensula utilizata de Warhol, o copie a filmului "Vrajitorul din Oz" semnata de echipa de filmare si oferita lui Judy Garland in 1939 si o colectie de scrisori si contracte care au apartinut actritei Marlene Dietrich.


Despre autor:

Curierul National

Sursa: Curierul National


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.