Sensor se va intoarce azi la Cluj, locul in care trupa a luat nastere acum sapte ani. Formatia va sustine un concert dedicat celebrarii celor sapte ani de experiment, in locul unde a luat nastere totul, Casa Tranzit (fosta Sinagoga). Evenimentul va fi un spectacol de lumina, culoare si sunet, alaturi de concertul trupei fiind pregatite si momente de proiectie in care sunt surprinse secvente din activitatea Sensor.

Peretii Casei Tranzit au fost martorii primelor experimente Sensor, acesta fiind locul unde, timp de doi ani, Sensor a evoluat de la o idee la o trupa. La sapte ani de la debut, Sensor se intoarce la "origini" pentru a reda publicului care le-a fost aproape inca de la inceput, momente din viata incununata de succes a trupei. S-au implinit sapte ani de experiment Sensor, sapte ani de muzica, de creatie, de teatru, de pantomima, de percutie, de electro, de atitudine. Mereu in cautare de nou, Sensor a explodat pe scena, a calatorit pe ritmurile lumii, a creat un spectacol de teatru unic, a reusit sa vorbeasca prin muzica.

In activitatea sa, trupa s-a lasat purtata de vocea instrumentelor muzicale clasice, dar a improvizat si sunete noi din obiecte care la o prima vedere par mute: perii, galeti, butoaie, tevi. Trupa a cautat mereu oameni care sa inteleaga viziunea Sensor, sa traiasca pentru muzica, sa simta. "Prin spectacolul de la Cluj, Sensor celebreaza faptul ca, in cei sapte ani de existenta, trupa a reusit sa isi atinga scopul pentru care a luat nastere si anume sa ofere o altfel de perspectiva muzicii romanesti, prin pozitionarea fiintei umane in centrul creatiilor sale. Sensor s-a nascut pentru a trezi simturile, pentru a provoca cela mai intense trairi umane prin prezentarea omului ca spectacol in sine", spune Paul Ilea, liderul trupei.

"Help Yourself", cel mai bun videoclip al anului 2005
In acest timp, Sensor a lansat 2 albume -"Lands" (world music) - 2002 si "E-volution" (electro-acoustic) - 2004, a urcat pe scenele din tara cu un spectacol de teatru unic SakadatextraSensorial - 2001 (stagiuni 2 ani la Teatrul Bulandra si un an La Teatrul National I.L. Caragiale), a lansat doua videoclipuri "5 minute" - 2003 si "Help Yourself" - 2004, premiat cu Best Video la MTV Romanian Music Awards 2005. In ceea ce priveste activitatea internationala a trupei, Sensor a trecut demult granitele si a concertat in: Slovenia (Golden Drum festival), Budapesta, Paris, Belgia, Singapore si Malaiesia.

Printre realizarile de invidiat ale trupei se numara coloana sonora a Festivalului Cerbul de Aur, Brasov 2005, spectacolul oferit celor peste 60.000 de spectatori prezenti la Cupa Romaniei la Fotbal din anul 2003, colaborari cu artisti de seama (Sorin Danescu, Marius Mihalache, Ioana Marchidan, Ovidiu Lipan Tandarica, Iris, George Vintila, Vita de Vie, Divertis sau Dan Chisu) precum si performanta de a mentine piesa "Help Yourself" 18 saptamani in MTV Top 40.

Grupul este compus din: Paul (compozitor, percutie si partea electronica), DJ AlexUnder (percutie), Mandela (flaut, percutie, sintetizator), Laura (voce, percutie), Sergiu (percutie, management) si Cosmin (sunetist). Sensor este o trupa de artisti completi, care surprinde prin imagine, stil si atitudine.


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.