Concertul formatiei Gotan Project de pe 20 iunie, de la Sala Palatului, continua seria intilnirilor „pour les connaisseurs“ organizate de Fundatia Aurel Mitran.

Spectacolul face parte din turneul european de promovare a celui mai recent album, "Lunatico", lansat in luna aprilie a acestui an. Fondatorii grupului, Philippe Cohen Solal (compozitor, DJ), Eduardo Makaroff (chitara), Christophe Muller (computere) vor urca pe scena alaturi de alti sapte muzicieni pentru a aduce publicului romån electro-tangoul.

Gotan Project s-a impus pe piata muzicala internationala intr-un timp foarte scurt, o data cu lansarea primului album, "El Capitalismo Foraneo", in 2000. Colaborind cu muzicieni din Argentina si Spania si adaugind proiectii de imagini artistice emotionante de dans contemporan si de societate, trupa a reusit sa construiasca spectacole originale, inconfundabile. Succesul turneelor ce au urmat le-a adus celebritatea mondiala. In 2001, lanseaza "La Revancha del Tango" care s-a vindut, in lumea intreaga, in peste un milion de exemplare.

Urmeaza "Inspiration-Expiration" (2004) si "La Revancha del Tango Live" (2005), acesta din urma, un film inregistrat in spectacolele de la Paris, Londra si Buenos Aires. Concertul de la Bucuresti al celor de la Gotan Project va fi acelas i pe care formatia il va sustine, in cadrul acestui turneu, la Montreaux, Viena, Londra, Amsterdam, Luxemburg, Lisabona, Milano si Los Angeles.

"Ne bucuram si sintem mindri ca spectacolul care pleaca de la l’Olympia din Franta si va ajunge pe scenele de la State Opera House din Austria, Opera House din Danemarca, Shepherds Bush Empire din Anglia, Hollywood Bowl din SUA, Congress Hall din Polonia va putea fi ascultat si la Sala Palatului, pe 20 iunie, ora 20.00. Spectacolul va fi unul complex, cu zece muzicieni care interpreteaza live, cinci cadrane de proiectie pe scena, ce necesita un echipament tehnic de sunet si lumini de ultima generatie", spun organizatorii. Pentru a respecta atmosfera calda, aproape intima, specifica spectacolelor Gotan Project, organizatorii au pus in vinzare doar 2.000 de bilete. Pretul acestora variaza intre 100 si 200 RON si ele au fost puse in vinzare la Sala Palatului si Librariile Carturesti.


Despre autor:

Sursa: Prezentonline.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.