Controalele facute de politistii bucuresteni de la Rutiera in ultima perioada incep sa lase fara permis auto si persoane publice. Ultimul patit a fost Cornel Dinu

In noaptea de duminica spre luni, politistii de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei au suspendat 16 permise de conducere, toate pentru consum de alcool. Printre cei prinsi s-a numarat si dinamovistul Cornel Dinu.

Generalul nu l-a impresionat pe agent

Agentul Nicu Nimesniciuc, de la Brigada de Politie Rutiera a Capitalei, a oprit, ieri-dimineata, la ora 2.00, pe Calea Dorobantilor, o masina marca Volkswagen Touareg. Pentru un simplu control de rutina, intrucit soferul apasase cam mult pedala de acceleratie. Din masina a coborit, dar nu imediat dupa semnalul politistului, nimeni altul decit administratorul delegat al clubului de fotbal Dinamo Bucuresti, Cornel Dinu. Revoltat de faptul ca politistul a indraznit sa-l legitimeze, ba chiar sa-i ceara sa-i testeze alcoolemia, Cornel Dinu ar fi inceput sa injure, sustin martori care au asistat la scena.

Dinu i-ar fi amintit politistului si ca el are grad mai mare, intrucit este general, apoi s-a urcat la volan si si-a continuat drumul. Politistul l-a urmarit insa si, in apropierea casei lui Cornel Dinu, dupa ce acesta a parcat masina, a insistat sa-i verifice alcoolemia. Pina la urma, generalul a suflat in alcooltest, care a indicat 0,29 mg/l in aerul expirat. Politistul i-a suspendat permisul dinamovistului pe o perioada de 90 de zile si l-a amendat cu 200 RON. Potrivit altor martori, Dinu ar fi fost vazut bind trei beri Perroni pe o terasa, dupa ce fusese la o emisiune la TVR.

"Si-a facut doar datoria!"

Comisarul-sef Marian Motoc, seful Brigazii de Politie Rutiera a Capitalei, ne-a declarat ieri ca politistul care i-a suspendat permisul lui Cornel Dinu si-a facut doar datoria si ca nu este nimic spectaculos in asta. "Nu au fost luate masuri deosebite prin care sa fie sanctionate VIP-urile. Le-am cerut doar sa isi faca treaba. Politistul care l-a oprit pe Cornel Dinu este tinar. Acum (n. red. - ieri) este liber dupa serviciu. Nu va fi recompensat pentru ca nu a facut nimic spectaculos. Imi pare rau ca numai in astfel de cazuri se poate vedea ca ne facem datoria", ne-a declarat comisarul-sef Motoc.

Colectie de permise VIP

Retinerea permiselor auto persoanelor publice pare a fi un fenomen relativ recent. Dupa ce ani in sir presa a scris despre timiditatea de care politistii dau dovada in relatia cu VIP-urile prinse in ofsaid pe sosea, iata ca asistam acum la o adevarata avalansa de permise cu staif saltate de politie.

Pe 8 mai, omul de afaceri Silviu Prigoana a fost depistat si el baut la volanul unui Mercedes. Pe Bulevardul Mircea Eliade, agentii l-au oprit pentru un control, iar la verificarile cu aparatul etilotest au constatat ca Prigoana avea o alcoolemie de 0,34 mg/l de alcool pur in aerul expirat. El a declarat, ulterior, intr-un comunicat, ca a mincat o salata cu otet.


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.