Pregatirile pentru noaptea cea mare a decernarii premiilor Oscar au intrat in linie dreapta. Nominalizatii celei de-a 77-a editii a ravnitelor trofee nu mai pot dormi la gandul ca s-ar putea sa urce pe scena celebrului teatru Kodak in aplauzele tuturor.
Unii isi scriu de pe acum discursuri de multumire, altii pretind ca nu dau doi bani pe statueta (cazul lui Johnny Depp), iar actritele fac ultimele retusuri la rochiile cu care vor pasi pe covorul rosu in 27 februarie.

Cu siguranta gala decernarii premiilor Oscar reprezinta un spectacol de moda unic. Constienti de acest lucru, marii creatori incep cu multe luni inainte de eveniment sa curteze actritele de top pentru a le convinge sa le imbrace creatiile in seara cea mare. Vedetele sunt coplesite cu cadouri, li se platesc vacante in locuri exotice, toate acestea pentru ca designerii stiu ca nu sunt singurii care fac propuneri. Pentru ca o rochie superba, care de multe ori ajunge sa coste si 30.000 de dolari, are nevoie de accesorii pe masura, intra in joc firme renumite de "pietre grele la pret" precum Tiffany’s. De data aceasta colierele, bratarile, cerceii sau inelele nu mai sunt daruite, ci imprumutate. Starurile se aleg cu cadouri ceva mai ieftine sau cu replici ale seturilor de bijuterii care le-au impodobit trupul o singura noapte. De regula, firmele respective asigura si paza produselor.

BATAIE INTRE FETE

Daca pentru domnii actori lucrurile sunt destul de clare la capitolul vestimentar, fracul fiind "uniforma" preferata de barbati, intre doamne se duce o lupta acerba. Atat ele, cat si creatorii de moda vor sa se vada a doua zi in paginile cat mai multor publicatii. Sky.com a pus cativa critici de moda la treaba, iar acestia au realizat un top 20 al celor mai frumoase rochii purtate de o serie de Eve faimoase la editiile anterioare a premiilor Academiei Americane de Film. Angelina Jolie a fost incoronata regina bunului-gust gratie vestimentatiei si accesoriilor alese anul trecut. Frumoasei vedete i s-a trecut cu vederea tatuajul de pe brat, care in acest caz nu poate fi considerat tocmai un detaliu plin de feminitate si eleganta. In 2003, Kate Hudson s-a lasat pe mana lui Versace si a dat lovitura. Rochia de culoarea sampaniei a postat-o pe locul secund. Pozitia a treia i-a revenit lui Kate Winslet, iar Charlize Theron (locul al patrulea) a fost admirata de o lume intreaga in 2004 cand a castigat Oscar-ul pentru cea mai buna actrita, cu rolul din "Monster". Julia Roberts a urcat pe scena in 2001 invesmantata intr-o rochie Valentino si a plecat cu un Oscar (5). Merita amintita si mereu eleganta Halle Berry (7), dar si Reese Witherspoon (8) sau Nicole Kidman (14).

TOP 20:

1. Angelina Jolie
2. Kate Hudson
3. Kate Winslet
4. Charlize Theron
5. Julia Roberts
6. Naomi Watts
7. Halle Berry
8. Reese Witherspoon
9. Hilary Swank
10. Kirsten Dunst
11. Holly Hunter
12. Jennifer Love Hewitt
13. Maggie Gyllenhaal
14. Nicole Kidman
15. Jennifer Connelly
16. Kate Beckinsale
17. Renee Zellweger
18. Audrey Tautou
19. Sandra Bullock
20. Scarlett Johansson

UN OSCAR PENTRU FIECARE

Traditionala petrecere de dupa ceremonie va gazdui nu mai putin de 1.650 de invitati. In ultimii zece ani cel care a avut grija ca vedetele sa bea si sa manance bine este maestrul bucatar Wolfgang Puck. Anul acesta Puck promite ca din meniu nu vor lipsi preparatele cu homari, vitel sau somon. De asemenea, la desert, toata lumea va primi cate un Oscar... de ciocolata. 200 de bucatari vor roboti timp de doua zile in bucatarie pentru a pregati intreaga lista de bunatati, iar invitatii vor fi serviti de 400 de ospatari si barmani. An de an, Wolfgang trebuie sa gaseasca ceva care sa ii uimeasca pe cei prezenti. Fie ca este vorba despre aranjamentul salii unde are loc balul, fie de modul de prezentare al mancarurilor sau de toate acestea la un loc, fiecare detaliu conteaza.

33 DE CM DE GLORIE

Statuetele Oscar sunt realizate dintr-un aliaj numit britannium si placate cu aur de 24 de carate. Masoara cam 33 de cm in inaltime si pentru realizarea unui singur trofeu este nevoie ca 12 persoane sa munceasca vreo 20 de ore. Anual, firma R.S Owen din Chicago confectioneaza intre 50 si 60 de statuete. Cele care nu corespund standardului de calitate cerut de Academie sunt topite si refacute. Cu cateva zile inainte de ceremonie, premiile sunt impachetate cu grija si trimise cu avionul spre Beverly Hills. Designul statuetei este semnat de George Stanley, care a ales figura unui cavaler stand pe o rola de film, cu mainile impreunate pe o sabie. Primele trofee au fost realizate din bronz, dar in timpul celui de-al doilea razboi mondial au fost lucrate in gips. La scurt timp, au fost acoperite cu aur. Premiul nu a fost dintotdeanua numit Oscar. Despre originea denumirii statuetei se spune ca directorul executiv al Academiei, Margaret Herrick, a spus la un moment dat ca statueta seamana cu unchiul ei, Oscar, si, de atunci, asa i-a ramas numele.


Despre autor:

Sursa: Ziarulcn.com


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.