Sfarsitul lunii iunie este asteptat cu sufletul la gura si cu fluturasi in stomac de cateva dintre vedetele autohtone care termina anul acesta clasa a XII-a. Bebelusa bruneta a “Cronicii Carcotasilor”, Delia, Denisa de la Bambi, Catalina Ponor si iubita miliardarului Irinel Columbeanu, Monica Gabor, sunt doar cateva dintre elevele din show-biz care se pregatesc pentru sustinerea examenului de bacalaureat asa cum pot, in functie de timpul pe care il au la dispozitie. De ce materii le este frica, cum invata fiecare si pentru ce se pregatesc cel mai mult, ne-au spus chiar ele, deocamdata cu zambetul pe buze.

Delia, Bebelusa bruneta de la "Cronica Carcotasilor", incearca pe cat de mult posibil sa impace si scoala, si "Cronica", ea fiind eleva in clasa a XII-a la Liceul "Dante Alighieri".

Delia se plimba si ea cu cartile de comentarii dupa ea, pentru ca examenul de bacalaureat se apropie cu pasi repezi si cel mai mult invata pentru examenul de la limba si literatura romana. Atunci cand are cateva momente libere la repetitiile pentru emisiunea "carcotasilor", Delia incearca sa asimileze cat mai multe informatii din cartea de comentarii.

Daca nu sta confortabil pe scarile din decorul de la "Cronica", atunci Bebelusa se intinde pe pupitrul de la care isi prezinta in voie "carcotelile" Huidu si Gainusa si rasfoieste cartea de comentarii la romana. "Invat singura, pe muzica Directiei 5. Atunci cand sunt acasa si m-apuc de invatat, imi pun ca muzica de fundal ultimul album al trupei Directia 5, "Ambiental". Nu ma deranjeaza deloc sa invat cu muzica.

Deocamdata m-am apucat de invatat doar la romana. Incerc sa impac si "Cronica", si scoala, pentru ca stiu ca examenul de bacalaureat este foarte important, asa ca pe ultima suta de metri incerc si eu sa invat mai intens. Atunci cand vin la filmari imi iau in mod special dupa mine cartile de comentarii la romana si pe cele de literatura italiana. Dau Bacul la 7 materii, iar pentru ca sunt la liceul de italiana "Dante Alighieri", conform unui memorandum care s-a dat de ceva timp incoace, Bacul pe care il dam la acest liceu este recunoscut si in Italia.

La sport o sa ma descurc cu siguranta, asa ca nu imi este frica. Cel mai tare ma tem de examenul de la romana si mi-e teama si de cel de la chimie, pentru ca eu fac chimia in italiana, iar aceasta materie mi se pare grea si am si foarte multe de invatat", ne-a declarat Bebelusa Delia, care isi va lua cartile dupa ea chiar si la Ibiza, unde va pleca pe data de 16 iunie, alaturi de toata echipa de la "Cronica Carcotasilor".

Cu manualele in limuzina

Monica Gabor, iubita miliardarului roman Irinel Columbeanu, se apropie si ea, cu pasi repezi, de momentul in care va da examen de bacalaureat. Monica este eleva a Liceului "Henri Coanda" din Bacau si in ultima vreme ea incearca sa lipseasca cat mai putin de la scoala.

De altfel, superba moldoveanca a incercat sa tina pasul cu colegii ei tot timpul, chiar daca nu putea ajunge la scoala. Nu de putine ori, camera de la etajul resedintei de la Izvorani a lui Columbeanu s-a transformat in birou de lectii pentru Monica, ca sa nu mai vorbim despre faptul ca aceasta isi lua cu ea manualele in lungile plimbari in tara sau strainatate.

Practic, tanara a invatat in limuzina, in avion, pe plaja sau in camera de hotel.

Denisa de la Bambi se teme de istorie

Eleva in clasa a XII-a, la liceul "Dinu Lipatti" din Bucuresti, Denisa de la Bambi se pregateste intens pentru examenul de bacalaureat pe care urmeaza sa-l sustina in aceasta vara.

"Recunosc ca nu m-am apucat serios de invatat decat la romana. Nu stau sa invat toate comentariile, oricum mi-am format o idee despre toate, mai ales ca m-am pregatit si pentru simulare si nu mi se pare asa greu, iar la teza si la ascultat am luat numai 9 si 10. La istorie imi este cel mai frica, pentru ca nu am apucat deloc sa ma pregatesc. Sunt foarte multi ani de tinut minte, iar la simulare nu am fost pentru ca nu am invatat. La materia asta trebuie tocit mult de tot. De cate ori plec prin strainatate la concerte imi iau xeroxurile cu sintezele la istorie dupa mine, ca sa mai apuc sa ma uit peste ele", spune Denisa.

Cand e in tara, cantareata merge chiar si la coafor cu cartile de istorie dupa ea si cu unele partituri de la muzica, pentru ca s-a decis sa profite de orice moment liber, ca sa asimileze cat mai multe informatii. Nici macar atunci cand se spala pe cap la salonul Miko Beauty Center sau cand se usuca la casca, Denisa nu da drumul din mana cartilor de istorie.


Despre autor:

Libertatea

Sursa: Libertatea


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.