Indiferent daca aveti o gradina sau doar un banal balcon de bloc, veti gasi cu siguranta o solutie de amenajare a acestor spatii, daca va duceti la Gradina de Vara din Parcul Herastrau.

Flori de toate culorile si usor de intretinut, pot fi cumparate cu preturi variind intre 30.000 si 100.000 lei ghiveciul. Avantajul este ca pe langa floare vei primi si un sfat. Daca balconul are soare toata ziua, se recomanda muscate, petunii, sau un leandru. Daca terasa e orientata spre nord, sunt indicate begoniile. In mare voga sunt obiectele decorative despre care peisagistii spun ca exprima rafinamentul proprietarului gradinii. O fantana costa sase milioane de lei, iar o zeita ajunge la 12 milioane lei. Pentru venituri mai modeste, gradina se poate decora cu pitici. Moda provine din Germania unde se spune ca o gradina cu pitici (foto mic) e protejata de rele. Daca piticul, care costa cam 600.000 lei pare prea scump, lansati o moda romaneasca cu "broscuta norocoasa" pentru 350.000 lei bucata.

Cei care vor sa isi amenajeze o gradina de 30 de metri patrati cu flori, gazon, jardiniere, sezlonguri, fantana si instalatie de lumina trebuie sa scoata din buzunar cel putin 100 de milioane de lei.

Peisagistii spun ca romanii nu au prea multa imaginatie, ca gradinile lor sunt umplute doar cu petunii si muscate. Restul florilor, oricat ar fi de ieftine sau de frumoase, sunt privite cu suspiciune.

Totusi, vanzatorii de flori spun ca in ultima vreme, mai ales oamenii de afaceri sunt atrasi de arta gradinaritului.

Gigi Becali isi scoate la iveala latura sensibila, fiind client fidel al vanzatorilor de flori. Chiar daca de gradina se ocupa sotia, se pare ca Becali este mare iubitor de petunii, avand in vedere si facturile de zeci de milioane achitate de acesta. Poate si din cauza faptului ca ghinionul a urmarit-o in ultima vreme, Romanita Iovan prefera sa isi umple gradina cu "Sporul casei", flori altfel pline de culoare si usor de intretinut.

Valeriu Stoica sau Stelian Tanase se numara printre persoane care sunt apreciate de peisagisti ca fiind detinatorii unor gradini de bun gust.

O gradina nu trebuie sa fie doar frumoasa, ci si practica. Acesta este principiul de la care au plecat Sorin Oprescu si Ioana Basescu in momentul in care si-au comandat cate un balansoar. Modelul, ultimul racnet in materie de balansoare, costa 900 de euro bucata.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.