Legea „play-back“, proiect initiat de Partidul Initiativa Nationala si sustinut de vicepresedintele PIN, Lavinia Sandru (foto), a fost votata ieri, fara probleme, in Comisia de Cultura a Camerei Deputatilor.

Proiectul prevede ca publicul spectator, telespectator si radio-ascultator sa fie informat cu privire la modalitatea in care interpreteaza artistii vocali in timpul spectacolelor, live, respectiv play-back (mimare dupa o inregistrare gata facuta). "Cei care nu vor respecta dispozitiile legii vor fi amendati contraventional, intre 5000-10.000 RON", dupa cum ne-a declarat chiar deputatul Lavinia Sandru, iar sumele incasate vor intra in bugetul Fondului Cultural National. Plenul Camerei Deputatilor va lua in dezbatere Proiectul legii in perioada urmatoare, iar la sfarsitul lunii mai, PIN va organiza in Bucuresti un concert live, in vederea sustinerii acestui proiect.

"Va fi penibil pentru unii"

Delia Matache: "Este o idee excelenta care pe mine una ma avantajeaza extraordinar. Eu cant live, iar lucrul asta se va vedea de acum inainte cat se poate de limpede. Prin aceasta lege se vor separa cele doua categorii de cantareti din Romania - cei care presteaza live si cei care fac play-back".

Trupa "Trident": "Noi recunoastem ca se intampla de multe ori sa cantam play-back, insa in majoritatea cazurilor din cauza dotarii tehnice, a sonorizarii. Dar am cantat si live si am aratat ca putem si ca nu am aparut in lumea muzicala numai datorita aspectului si jeansilor decupati. Tocmai de aceea o astfel de lege nu ne deranjeaza catusi de putin".

Mihaela Cernea (Class): "E super tare ideea!!! Foarte ok! In ceea ce ne priveste nu ne afecteaza cu nimic, insa va fi foarte penibil pentru cei care fac play-back...".

Trupa "Akcent": "Nu ne afecteaza cu absolut nimic o astfel de lege pentru ca vocile noastre sunt live. Desi se spune ca facem play-back, inainte de fiecare spectacol semnam un contract in care stabilim toate detaliile tehnice pentru ca sonorizarea sa ne permita sa cantam live".


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.