Moda pozelor sexy merge mai departe. Oana este ultima intrata pe lista fetelor din lotul olimpic de la Deva care isi arata nurii. A inceput Aurelia Dobre. A urmat-o Corina Ungureanu. Apoi Vanda Hadarean. Dupa care a venit socul din Japonia, cu Lavinia Milosovici, Claudia Presecan si Corina Ungureanu, care au filmat goale. Gimnastica romaneasca pare un izvor nesecat atit de campioane, cit si de talente in arta dezbracatului.

Socotita cindva mare speranta, Oana Petrovschi s-a retras, in mai 2003, invocind probleme medicale la coloana, cauzate de dorinta antrenorilor Belu si Bitang de a continua antrenamentele chiar daca avizele medicale ii interziceau acest lucru. Cu toate acestea, se pare ca, si in afara salii, Petrovschi facea destul de multa miscare pentru o persoana bolnava.

Acuzele la adresa fostilor sai antrenori au curs pe banda rulanta din mai 2003. Astazi va avea loc cea de-a cincea infatisare in procesul prin care Oana Petrovschi le cere antrenorilor Octavian Belu si Mariana Bitang, precum si federatiei de gimnastica, suma de 1,5 miliarde de lei drept daune materiale, reprezentind taxa de 30 la suta din cistigurile sportivei pretinse de antrenori, dar si o parte dintre cheltuielile pe care sportiva le are de efectuat pentru recuperarea medicala. La ultima infatisare, din 25 noiembrie, instanta a hotarit ca Institutul de Medicina Legala sa realizeze o noua expertiza medicala a gimnastei pina pe 27 ianuarie 2005. Tot astazi, antrenorii Belu si Bitang sint asteptati, pentru prima oara, in fata instantei.

Insa, in nenumarate rinduri, Mariana Bitang a prezentat presei acte medicale prin care demonstreaza faptul ca Petrovschi a lucrat cu avize medicale perfect valabile. Mai mult, actele arata si faptul ca fosta gimnasta are unele probleme comportamentale care o fac sa-si schimbe decizia de la o zi la alta.

La Colegiul National Sportiv "Cetate" din Deva, unde Petrovschi este eleva in clasa a XII-a, urmind sa-si sustina bacalaureatul in acest an, o parte dintre colegii ei, dar si cadrele didactice povestesc cu lux de amanunte anumite lucruri despre Petrovschi.

Acuzele Oanei

"Belu a fost singurul care mi-a cerut direct, dupa fiecare concurs de Grand Prix la care cistigam bani, sa ii dau 30 la suta din suma. Sint si alte gimnaste, din lotul actual si din anii anteriori, care stiu de aceasta taxa, dar se tem sa vorbeasca! Daca nu platesti, nu mergi la concursuri! N-aveam voie sa le spunem parintilor de problemele noastre! Eu m-am plins de dureri la coloana, dar mi se spunea ca doar cind vom merge la analize, la Bucuresti, se va studia problema mea", spune Oana Petrovschi.

Povestea despre relatia ei intima

Colegi care au preferat sa-si pastreze anonimatul spun despre Oana ca in liceu se comporta ca o vedeta, tratindu-i pe cei de linga ea cu superioritate. "Cind statea in camin venea in camera si ne arata poze cu ea ca gimnasta explicindu-ne ca este cea mai buna. Mai mult, in acea perioada ea avea un prieten din Germania care statea in camin. Dupa miezul noptii, Oana reusea sa le pacaleasca pe pedagoge si sa mearga in camera baiatului unde raminea pina dimineata. A doua zi venea si ne povestea cu lux de amanunte momentele intime pe care le-a trait impreuna cu el", spune o eleva care a dorit sa isi pastreze anonimatul. De asemenea, mai multi elevi de la "Cetate" afirma ca au vazut-o pe Oana Petrovschi jucindu-se iarna, chiar daca, asa cum sustine fosta gimnasta, ar fi trebuit sa fie scutita de efort. "Nu parea deloc afectata de vreo problema", declara un coleg.

Relatia Oanei a ajuns si la urechile directorului liceului, Marinica Pirvanescu. "Am luat decizia sa o mutam din acel camin, dar fetei nu i-a placut si a mers sa locuiasca in gazda. Pe timpul cit a fost gimnasta la lot, noi i-am dat o garsoniera si o bursa lunara. Sint mihnit de faptul ca ea a ajuns sa-si dea in judecata antrenorii. Pe Belu si Bitang ii cunosc de ani de zile. Sint profesionisti adevarati si nu ar fi acceptat sa lucreze cu ea daca avea probleme de sanatate", a declarat Pirvanescu. Directorul de la "Cetate" nu crede ca vreuna dintre gimnastele care au trecut prin mina celor doi antrenori ar avea de ce sa se plinga: "Din aceasta sala au plecat zeci de campioane olimpice si mondiale pregatite de cei doi antrenori. Nu stiu daca mai este ceva de spus", a spus Pirvanescu.

A dat scoala pe ziaristica

Cu toate ca examenul de bacalaureat bate la usa, Oana a preferat sa se angajeze colaborator permanent la o publicatie locala. "Imi aduc aminte ca dupa o actiune desfasurata la Casa de Cultura, printre ziaristii care au venit la mine sa-mi solicite declaratii de presa era si Oana. Dupa ce mi-a adresat intrebarea raspunsul meu a fost urmatorul: 'Din cite stiu eu trebuia sa fii la scoala acum si nu la ziar>>. Mi-a spus ca pentru scoala are scutire", afirma Marinica Pirvanescu.

Nu a ezitat sa filmeze chiar si in tinuta araba

Scandalul Petrovschi a izbucnit cind Oana nu implinise inca virsta de 18 ani. "Imi aduc aminte ca ea a fost luata din camin de niste ziaristi. Au suit-o in masina, iar a doua zi am vazut la televiziune si in ziare declaratiile ei. Fiind minora, ea nu avea voie sa plece din camin fara stirea noastra", spune Carmen Gribincea. Mai mult, colegele au vazut-o de curind pe Oana imbracata intr-o tinuta arabeasca incercind sa realizeze citeva dansuri in fata unei camere de luat vederi.

"Are tendinte de labilitate comportamentala"

Diriginta Oanei Petrovschi, Carmen Gribincea, a incercat pe cit posibil sa prezinte pe scurt o caracterizare a elevei sale. "Tot ceea ce se intimpla astazi cu Oana mi se pare ca este rodul unei manipulari din partea cuiva. Cred ca ea are tendinte de labilitate comportamentala", spune diriginta ei, care a sfatuit-o sa nu-si actioneze fostii antrenori in judecata. Despre aceasta fluctuatie comportamentala a Oanei vorbeste si directorul adjunct, Ion Badoi. "Ea a fost una dintre gimnastele bune ale clubului pe care am incercat sa o sprijinim. Stiam ca este o sportiva nonconformista. Nu facea ceea ce-i cereau antrenorii. Cind avea chef sa lucreze, lucra, cind se incapatina, facea ce voia ea", spune Badoi.

"Acuzatii nefondate"

Ieri la prinz, Oana Petrovschi a raspuns cu greu la telefon, dupa apeluri repetate. Era in timpul orelor de liceu si a iesit special din clasa pentru a-si spune punctul de vedere. Sigura pe ea, Oana a demontat acuzatiile care i se aduc, dar a avut un soc cind a auzit despre fotografiile aflate in posesia ziarului.

Oana, ce faci?
Oana Petrovschi: Sint la Deva, eram la liceu. Ce arde asa?

Ni s-au trimis niste poze cu tine si era normal sa te sunam, sa le verificam autenticitatea...
(mirata) Ce poze?

Cu tine mai dezbracata, in ipostaze sexy. Cine te-a pozat?
Vai de mine, doar nu vreti sa publicati asa ceva? Ma nenorociti! Am pozat unei prietene, asa, sa ne distram, nu erau poze care sa fie facute publice...

Dar au ajuns la noi....
Nu imi explic cum, eu le credeam puse bine. Daca apar, or sa inceapa sa ma sune si revistele sa pozez, o sa creada lumea ca vreau sa pozez goala, si nu e deloc asa.

De la Deva ti se aduc tot felul de acuzatii. Ca fugeai noaptea din camin si ca dormeai la prietenul tau din Germania...
Adevarul e altul. Asa e, am avut un prieten in Germania, dar statea si el in camin, in camera lui. Mergeam seara pe la el, dar noaptea reveneam la mine acasa, nu ramineam la el pina a doua zi.

Dar caseta filmata in haine arabe?
Ce e rau? Si nu erau haine arabe! Faceam niste miscari de dans si de gimnastica, pentru ca am vrut sa trimit caseta la "Cirque de Soleil", sa intru si eu in trupa.

Iar cadrele didactice spun ca ai parasit caminul fara permis, cind nu implinisei 18 ani...
Prostii! Am avut bilet de voie, sa isi aduca aminte, pentru ca ei mi l-au semnat.

La proces vii?
Nu, am fost cind a trebuit. Sper sa se termine odata si sa mi se faca dreptate, pentru ca justitia va dovedi asta.


Despre autor:

ProSport

Sursa: ProSport


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.