El va aparea in fata instantei pentru detinere de droguri si tolerare de consum de cocaina * Raluca Sandu ramane sub ancheta in calitate de invinuit
Ancheta in cazul "Cocaina" referitoare la implicarea fiului omului de afaceri Ion Tiriac a fost finalizata. Instanta a fost sesizata prin rechizitoriu, dupa cateva luni de cercetari, audieri si confruntari, cu trimiterea in judecata a lui Ion Alexandru Tiriac. Acesta este acuzat de comiterea in concurs a infractiunilor de detinere de droguri in vederea consumului propriu si tolerarea consumului intr-un spatiu accesibil publicului. Conform probelor din dosar, Ion Tiriac Jr. a acceptat sa se consume cocaina in apartamentul inchiriat la hotelul "President" din Mangalia si a detinut impreuna cu Tyagi Shailendra doze de drog pentru consum propriu.

In comunicatul Parchetului Inaltei Curti de Casatie si Justitie se arata ca anchetatorii, in raport cu faptele retinute in actul de inculpare, s-a apreciat ca este in interesul inculpatului sa-si formuleze apararea in instanta, ceea ce a facut inutila prelungirea masurii obligarii de a nu parasi tara.

Totodata, procurorii l-au scos de sub urmarire pe Ion Tiriac Jr. pentru savarsrea infractiunii de trafic de droguri, pentru ca nu exista probe care sa dovedeasca acest fapt. Aceeasi dispozitie a fost data si pentru Elena Criguta (Ileana Lazariuc), Ioana Velicu si Marian Marius Mihai, ajungandu-se la concluzia ca acestia nu au detinut droguri.

Exista insa in acest dosar mult mediatiazat si o disjungere. Ancheta nu s-a terminat in ce o priveste pe Raluca Sandu, fiica presedintelui FRF, Mircea Sandu. Ea are calitatea de invinuit in continuare, sub acuzatia de detinere de droguri in vederea consumului.

Referindu-se la fiul sau, Ion Tiriac a declarat ieri reporterilor unui cotidian central: "Daca va fi gasit vinovat, el va fi exclus din viata olimpica (n.red.-Fundatia Olimpica Romana) asa cum am facut cu toti sportivii depistati pozitiv (...) Daca fiul meu a gresit, va plati pentru asta".

Ziua

Sursa: ZiuaTe-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.