Pentru prima oara, un artist canta sapte zile la rand, in sapte spectacole diferite, acompaniat de aproape 700 de muzicieni.

Tudor Gheorghe este protagonistul festivalului "Saptamana risipitorului de frumuseti", ce se va desfasura in perioada 29 mai si 4 iunie, la Sala Palatului din Bucuresti. Festivalul este demn de cartea recordurilor, intrucat vor fi rostite 200 de poeme diferite, in care nici macar un singur vers nu se va repeta.

Tudor Gheorghe va fi acompaniat de Orchestra si Corul formate din membrii Teatrului Liric si ai Filarmonicii din Craiova. In cadrul spectacolului "Diligenta cu papusi", un rol deosebit de important il vor avea cele patru coruri de copii din Craiova, Targu Mures, Suceava si Chisinau. Spectacolele au fost prezentate pana acum in diferite orase din tara si s-au bucurat de un succes fulminant, fiecare dintre acestea derulandu-se cu casa inchisa.

De la simfonismul inedit gandit impreuna cu orchestratorul si compozitorul Marius Hristescu in Anotimpurile Poeziei Romanesti (o formula artistica al carei succes a depasit orice asteptari), la universul copilariei si la muzica si poezia populara - tot atatea ipostaze ale sufletului unui artist de geniu ce reuseste ca nimeni altul sa creeze o imagine tulburatoare si unica a sufletului romanesc. Tudor Gheorghe ramane un artist ce nu se supune vreunei mode, care a simtit instinctiv nevoia sa se fereasca de orice tentatii, ramanand credincios atat siesi cat si poeziei adevarate.

Toate spectacolele incep de la ora 19.00, iar programul este urmatorul:
29 mai "Primavara simfonic"
30 mai "Toamna simfonic"
31 mai "Petrecerea cu taraf"
1 iunie "Diligenta cu papusi"
2 iunie "In cautarea dorului pierdut" (spectacol prezentat in premiera)
3 iunie "Iarna simfonic"
4 iunie "Vara simfonic"


Despre autor:

Cronica Romana

Sursa: Cronica Romana


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.