"Fool´s Game", "How Am I Supposed To Live Without You", "Time, Love and Tenderness", "When A Man Loves A Woman" sau "Said I Love You... But I Lied" sunt doar cateva dintre hiturile care l-au adus pe Michael Bolton in galeria marilor artisti pop ai lumii. Cu 52 de milioane de albume vandute in intreaga lume si nenumarate premii, printre care si doua Grammy, Michael Bolton nu mai are nevoie de prea multe prezentari.

Ei bine, pe 21 mai, cunoscutul cantaret isi va prezenta cartea de vizita pentru prima data in fata publicului din Romania, la Sala Palatului, in cadrul unui show de aproximativ doua ore, ce deschide turneul european de promovare a albumului "Vintage".

Dupa mai bine de un an de promovare a albumului "Vintage" pe continentul nord-american, Michael Bolton va sustine o serie de cinci concerte europene, Bucurestiul fiind singurul oras est-european inclus in acest periplu muzical.

Desi nu s-a stabilit inca pretul biletelor, reprezentantii Memento Music au declarat ca acestea vor oscila probabil intre 600.000 si 3.000.000 de lei, in functie de asezarea in sala.

Biletele vor fi puse in vanzare in circa doua saptamani, putand fi achizitionate de la Sala Palatului, Magazinul Muzica, Diverta Mall sau Plaza Romania.

"Vintage", cel de-al 21-lea album din cariera artistului, constituie o trecere in revista a hiturilor anilor ´40-´60, cele 11 piese fiind compozitii semnate de clasici precum: George Gershwin, Sammy Cahn, Marilyn si Alan Bergman sau Michele Legrand.

De la muzica de bar la primul Grammy

Michael Bolotin (numele real al artistului) a intrat in contact cu scena inca din frageda copilarie, mai precis la 13 ani cand asigura fundalul sonor in diferite baruri cu un repertoriu al unor artisti precum: Paul Butterfield, Buddy Guy sau Junior Wells. La inceputul anilor ´70, a semnat primul sau contract cantand prin diferite baruri atat solo, cat si alaturi de diferite trupe rock.

Primul sau succes notabil in show-bizz s-a inregistrat in 1983 cu single-ul "Fool´s Game", extras de pe albumul de debut intitulat "Michael Bolton".

Sase ani mai tarziu apare "Soul Provider", un album multiplatinat, al carui extras pe single "How Am I Supposed To Live Without You" a inregistrat peste trei milioane de difuzari la radio si tv. Succesul acestui single ii aduce lui Bolton primul Grammy din cariera sa.

Premii, succes, Bob Dylan si Pavarotti

O data intrat in lumea buna a muzicii, cariera sa cunoaste o crestere vertiginoasa, explodand efectiv in 1991, o data cu lansarea albumului "Time, Love and Tenderness", ce inregistreaza vanzari de circa 13 milioane de unitati. Acest album ii aduce lui Michael Bolton prin hitul "When A Man Loves A Woman" cel de-al doilea Grammy, doua premii American Music si un premiu Best Pop Male Vocalist la New York Music Awards.

Dupa premii pentru interpretare, anul 1993 ii completeaza palmaresul cu distinctia "Compozitorul anului", obtinuta cu ajutorul piesei "Said I Loved You... But I Lied", extrasa de pe albumul "The One Thing".

Ajuns deja un superstar pop, Michael Bolton ajunge sa se numere printre putinii artisti care colaboreaza cu legendarul Bob Dylan, piesa lor "Steel Bars" fiind inclusa pe materialul "Greatest Hits, 1985-1995", care obtine dublul disc de Platina.

De altfel, anul 1995 inseamna distinctia "Hitmaker´s Award" primita de la National Songwriter´s Hall of Fame. Acest premiu este urmat de "Million Performance Song Award", adjudecat de piesele care au beneficiat de difuzari care aduna 50.000 de ore, adica 5,7 ani in continuu. Ei bine, Michael Bolton a atins aceasta performanta cu nu mai putin de sapte piese! Dupa acest sir de succese, Bolton este invitat sa cante alaturi de doi monstri sacri ai muzicii: Luciano Pavarotti (la concertul anual de la Modena) si Ray Charles.

De altfel, intr-un interviu acordat la sfarsitul anilor ´90, Michael Bolton a declarat ca show-ul sustinut alaturi de Ray Charles a fost cel mai important din cariera sa de artist.

Cu o asemenea carte de vizita, este clar ca spectacolul sau de la Bucuresti va fi rasplatit cum se cuvine... Cu aplauze!