Pasionatii, ca si publicul doritor de noutati, au ocazia sa cunoasca yachtingul ca sport si ca hobby daca se vor duce la Romanian Boat Show in Piata Revolutiei.

Giovani Becali a incercat yachtul

"Bijuteriile" marii isi asteapta acolo linistite viitorii proprietari, convinse de faptul ca si in Romania, chiar daca fiscalitatea este total potrivnica acestei practici, achizitiile de yachturi incep sa ia avant. Irinel Columbeanu, Ion Tiriac, Dan Chisu sau Dan Fisher sunt numai cativa dintre romanii care au in dotare si cate o barcuta de coaziera, mai mare sau mai mica, in functie de buget. Dan Chisu era foarte mandru, la deschiderea expozitiei ce va dura pana pe 14 mai, de achizitia lui, o barca cu panze de 40 de picioare, pe care a adus-o "pana aproape de Romania, undeva in Grecia".

El le recomanda de altfel tuturor sa guste din placerea navigarii ce pentru el inseamna "o stare de spirit si o senzatie inegalabila". Giovani Becali va fi, probabil, urmatorul posesor al unui yacht. In felul acesta, el arata ca si-a revenit dupa ce a pierdut 14,7 miliarde de lei la Cazinoul de la Hilton. Ekaterina din Suedia, de 10 metri lungime si trei latime, l-a cucerit din prima pe Becali, pentru care cu siguranta ca o varianta completa, la circa 200.000 de euro CIP ar fi curat chilipir.

Mai ales cand ai in banii acestia o adevarata casa plutitoare, complet independenta, cu doua dormitoare, baie, bucatarie si salon. Liviu Mihaiu, mai modest, s-a marginit in a privi doar cu admiratie yachturile mai luxoase. Atentia lui era indreptata mai mult spre barcutele mai mici si accesibile, cu preturi variind intre zece si circa 30.000 de euro, dar care nu te falimenteaza cu consumul de combustibil si care au circa 100 de cai putere si iti ofera senzatii de nebanuit.

Nu doar bogatasii isi permit sa navigheze

Prototipul cumparatorului de yachturi nu este considerat a fi neaparat omul de afaceri de notorietate, ci managerii tineri de 35-40 de ani, cu un job stresant, educati, ce cauta in yachting un mod elegant de relaxare.

4 milioane de euro cel mai scump yacht din tara

In Romania exista aproximativ 8.000 de ambarcatiuni, dar in ceea ce priveste yachturile, adica barci ce trebuie sa aiba o cabina si o lungime de minim 9-10 metri, cercul se restrange la maxim 100 de proprietari. Cel mai scump yacht care apartine unui roman ajunge la aproape 4 milioane de euro.

Daca iubiti apa, dar nu va permiteti un yacht, consolati-va cu o "banana" de 320 de euro sau un scuter gonflabil de 230 de euro

Ramas fara permis pe uscat, Liviu Mihaiu vrea sa se lanseze la apa.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.