Cursa pentru Premiile Oscar intra in linie dreapta azi, cind Academia de Arta si Stiinte Cinematografice din Statele Unite anunta filmele, actorii, producatorii, regizorii si tehnicienii nominalizati.
Filmele "Aviator", "Finding Neverland" si "Million Dollar Baby" sint favorite la Oscaruri, considera specialistii. Un grup de experti de la mai multe publicatii americane, citati de GoldDerby.com, a publicat ieri o predictie privind nominalizarile la principalele categorii. Site-ul BBC a incercat, de asemenea, sa anticipeze care vor fi peliculele si actorii nominalizati astazi.

Premiantii Globurilor de Aur, au prima sansa

Globurile de Aur decernate recent sint considerate cel mai bun indiciu privind cursa pentru Oscar. Anul acesta, "Aviator" a cistigat Globurile pentru cel mai bun film si cel mai bun actor (Leonardo DiCaprio), iar "Million Dollar Baby" a obtinut distinctiile pentru cel mai bun regizor (Clint Eastwood) si cea mai buna actrita (Hilary Swank).
Specialistii se asteapta ca printre peliculele care vor intra in competitie pentru titlul de cel mai bun film al anului trecut sa fie "Aviator", "Finding Neverland", "Hotel Rwanda", "The Incredibles", "Million Dollar Baby", "Ray" sau "Sideways". Academia va anunta cinci nominalizari la fiecare categorie, iar cei mai multi specialisti indica drept favorite pentru a prinde un loc pe aceasta lista "Aviator", "Finding Neverland", "Million Dollar Baby" si "Sideways".
"Aviator", regizat de Martin Scorsese, descrie primii ani de cariera ai legendarului regizor si aviator Howard Huges; "Finding Neverland", in regia lui Marc Foster, povesteste cum s-a nascut ideea crearii personajului Peter Pan; filmul lui Clint Eastwood, "Million Dollar Baby", infatiseaza colaborarea dintre un antrenor si o femeie care isi doreste sa devina campioana la box, iar "Sideways", al lui Alexander Paynes, este o pelicula despre doi barbati de virsta a doua care fac o excursie printr-o celebra regiune vinicola din California.

Leo DiCaprio si Jamie Foxx, favoriti la nominalizari

Pentru cel mai bun actor, expertii se asteapta ca printre nominalizati sa se numere Don Cheadle (pentru rolul din "Hotel Rwanda"), Javier Bardem ("The Sea Inside"), Johnny Depp ("Finding Neverland"), Leonardo DiCaprio ("Aviator"), Jamie Foxx ("Ray") sau Paul Giamatti ("Sideways").
Site-ul BBC, care a publicat propria lista de posibili nominalizati, considera ca Liam Neeson ar putea aparea si el pe lista, pentru rolul din "Kinsey", alaturi de Clint Eastwood, actor, dar si regizor al filmului "Million Dollar Baby".

Confruntare intre Annette Bening si Hilary Swank

Pentru titlul de cea mai buna actrita, favorite la nominalizari sint Annette Bening ("Being Julia"), Catalina Sandeno Moreno ("Maria Full of Grace"), Imelda Staunton ("Vera Drake"), Hilary Swank ("Million Dollar Baby") si Kate Winslet ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind").
Pe de alta parte, BBC da sanse de nominalizare si actritelor Uma Thurman ("Kill Bill vol. II"), Scarlett Johansson ("A Love Song for Bobby Long") si Julia Roberts ("Closer").

Mel Gibson, posibil nominalizat pentru "Patimile lui Hristos"

Regizorii Martin Scorsese ("The Aviator"), Clint Eastwood ("Million Dollar Baby"), Alexander Payne ("Sideways"), Marc Foster ("Finding Neverland"), Taylor Hackford ("Ray") si Mike Nichols ("Closer") sint considerati de BBC drept favoriti la nominalizarile pentru cea mai buna regie. Alaturi de ei, site-ul BBC ii citeaza si pe Michael Gondry ("Eternal Sunshine of the Spotless Mind"), Mel Gibson ("The Passion of the Christ" / "Patimile lui Hristos") si Mike Leigh.

Cel mai bun actor intr-un rol secundar

Cel mai probabil, la aceasta categorie vor fi pe lista Alan Alda ("The Aviator"), Jamie Foxx ("Collateral"), Morgan Freeman ("Million Dollar Baby"), James Garner ("The Notebook"), Freddie Highmore ("Finding Neverland"), alaturi de care expertii i-au mai inclus pe Clive Owen ("Closer") si Peter Sarsgaard ("Kinsey").
Site-ul BBC ii citeaza pe lista posibililor nominalizati si pe Thomas Haden Church ("Sideways") si David Carradine ("Kill Bill vol. II").

Kate Winslet apare pe doua liste

Potrivit specialistilor, Winslet ar putea aparea fie pe lista nominalizarilor pentru cea mai buna actrita, fie la categoria "Cea mai buna actrita intr-un rol secundar".
In cursa pentru titlul acordat celei mai bune prestatii feminine in rol secundar ar putea intra si Cate Blanchett ("The Aviator"), Laura Linney ("Kinsey"), Virginia Madsen ("Sideways"), Sophie Okonedo ("Hotel Rwanda"), Natalie Portman ("Closer"), Gena Rowlands ("The Notebook") si Meryl Streep ("The Manchurian Candidate"). BBC o aminteste si pe Cloris Leachman ("Spanglish").


Despre autor:

Evenimentul Zilei

Sursa: Evenimentul Zilei


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.