Teresita Garcia Cartula, marea doamna a muzicii cubaneze, se va afla pe 25 mai la Bucuresti, unde va concerta in cadrul spectacolului "Live from Buena Vista - The Havana Lounge".
Si pentru ca unul dintre cei mai apreciati muzicieni ai Havanei, care ar fi trebuit sa ia parte la acest spectacol, Pio Leyva, s-a stins din viata pe 23 martie, la varsta de 88 de ani, din cauza unei boli de inima, spectacolul va deveni o celebrare a muzicii traditionale cubaneze - Son - si un omagiu adus pionierilor acestui gen, Pio Leyva si Ibrahim Ferrer.

Evenimentul va beneficia de prezenta extraordinara a Teresitei Garcia Cartula, distributia fiind completata de inca doua nume celebre ale Buena Vista Social Club si Afro Cuban All Stars: Yanko Pizaco si Alberto Virgilio Valdez. Cariera Teresitei Garcia Cartula se intinde pe o perioada de peste 40 de ani. Revolutia cubaneza din 1959, precum si embargoul asupra economiei acestei tari au dus la izolarea muzicii populare cubaneze timp de cateva decenii.


Despre autor:

Romania Libera

Sursa: Romania Libera


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.