Ideea afacerii ii apartine prietenului Ginei, Cristian Groza (foto medalion), care, inspirat de cererea mare existenta pe piata, a luat legatura cu Institutul International de Helicicultura din Italia.

"In 2003, am fost primii din Romania care au investit intr-o ferma de crestere a melcilor. Ferma are 2.000 de metri patrati si este construita in localitatea Ohaba Streiului, langa Calan. Investitia s-a ridicat la aproximativ 10.000 de euro si am amortizat-o dupa prima recolta", declara Cristian Groza.

Riguroasa si cu melcii

Experienta acumulata, pe parcursul celor trei ani, de Cristian si Gina le-a adus din partea Institutului din Italia posibilitatea de a intermedia persoanele care doresc sa faca o astfel de afacere.

Multipla campioana olimpica si mondiala la gimnastica a pus in practica o idee a prietenului sau

"In Romania, exista cateva sute de astfel de ferme. Iar la nivel mondial, piata este satisfacuta in proportie de 60%. Asta presupune ca este loc pentru oricine", explica Gina Gogean, campioana mondiala la gimnastica. Dovedind apoi ca afacerea cu melcii i-a intrat la suflet, Gina Gogean ne-a facut o expunere a ceea ce inseamna o ferma de crestere a melcilor. "Trebuie sa respecti tehnologia. Apoi, sunt conditiile climaterice. Vremea rea poate afecta productia. Cat despre desfacere, este asigurata. Melcii sunt foarte cautati in Franta si in Italia. Anul trecut, pretul de vanzare al unui kg de melci, stabilit la Bursa de la Paris, a fost de trei euro", ne-a declarat Gina Gogean.


Despre autor:

Sursa: Click.ro


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.