* Vineri seara, pe OTV, Dan Diaconescu si Ion Cristoiu discutau o stire din ziarele de simbata: ca Nastase a trecut la PRM. Ca sa fie treaba serioasa, l-au sunat si pe Vadim, care a inceput sa-i ia usor peste picior: "De unde ati auzit asa ceva?". "Din ziarele de miine", au raspuns candizi cei doi. "Pai, ma Dane, ce zi e miine?", a insistat Vadim. "Simbata", a raspuns, prompt si corect, alde Diaconescu. "E 1 aprilie, baieti!", s-a induiosat Vadim si a lamurit, in cele din urma, problema. Au avut noroc oamenii, dupa parerea mea. Pai, ia sa fi dat ziarele, in loc de pacaleala cu Nastase si PRM, una mai sanatoasa gen "George W. Bush are, de citiva ani, o relatie cu Condoleezza Rice. Din aceasta relatie au rezultat doua serii de tripleti mulatri, care, din ratiuni de stat, au ajuns la un orfelinat de cinci stele din Statele Unite". Neavind pe cine sa sune, ar fi dezbatut baietii cel putin juma’ de noapte senzationala stire.

* Am vazut, zilele trecute, pe un post TV (am uitat care, dar n-are prea multa importanta), o declaratie a Romanitei Iovan, legata de aparitia cartii ei, "Cuvintul care ucide". Si zicea asa Romanita: "Am emotii in legatura cu corectitudinea tiparului, ca stiu ce am dat la tipar". Iar eu vin si va lamuresc: pai, daca ati auzit-o vreodata pe Romanita vorbind romaneste (destul de aiurea, dupa parerea mea), nu e logic cum arata cartea? Deci femeia are toate motivele sa se ingrijoreze: daca, Doamne fereste, i-au corectat-o cei de la editura si n-o s-o mai creada nimeni ca ea a scris-o?

* L-am vazut, de curind, la televizor, pe Marius Lacatus. Ii vorbea unui reporter despre meciul Steaua - Rapid. Dar nu asta mi-a atras atentia, ci altceva: nu mai seamana, domnule, deloc cu el insusi pe vremea cind era fotbalist. Nu mai e nici pe departe atit de obraznic. Vreti sa va spun ca nici macar nu l-a scuipat pe reporter?


Despre autor:

Cotidianul

Sursa: Cotidianul


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.